Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φοβούνται για τη… ζωή τους στελέχη της Moody’s στην Κίνα, μετά την υποβάθμιση – Οδηγία να μείνουν σπίτι οι υπάλληλοι

Φοβούνται για τη… ζωή τους στελέχη της Moody’s στην Κίνα, μετά την υποβάθμιση – Οδηγία να μείνουν σπίτι οι υπάλληλοι
Η Moody’s την Τρίτη 5/12 μείωσε τις προοπτικές για τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση A1 της Κίνας σε τοπικό και ξένο νόμισμα εκδότη σε αρνητικές από σταθερές
Σχετικά Άρθρα
Η Moody's Investors Service συμβούλεψε το προσωπικό της στην Κίνα να εργάζεται από το σπίτι πριν από την υποβάθμιση των προοπτικών για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, μια πρόταση που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από την ανησυχία για την πιθανή αντίδραση του Πεκίνου.
Η κίνηση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης υπογραμμίζει την ανησυχία πολλών ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, όπου ορισμένες έχουν υποστεί αστυνομικές επιδρομές, απαγορεύσεις εξόδου για το προσωπικό και συλλήψεις εν μέσω εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Ορισμένοι επικεφαλής τμημάτων της Moody's στη χώρα είπαν σε συνεργάτες την Παρασκευή ότι το μη διοικητικό προσωπικό στο Πεκίνο και τη Σαγκάη δεν πρέπει να πάει στο γραφείο αυτή την εβδομάδα.
«Δεν μας έδωσαν τον λόγο». . . αλλά όλοι ξέρουν γιατί», είπε ένας υπάλληλος της Moody's με έδρα την Κίνα, αναφερόμενος στο αίτημα να δουλέψεις από το σπίτι.
«Φοβόμαστε τις κρατικές επιθεωρήσεις».
Το μέλος του προσωπικού είπε ότι η Moody's συμβούλευσε επίσης τους αναλυτές στο Χονγκ Κονγκ να αποφύγουν προσωρινά τα ταξίδια στην ηπειρωτική Κίνα πριν από την υποβάθμιση.
Ο οργανισμός την Τρίτη 5/12 μείωσε τις προοπτικές για τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση A1 της Κίνας σε τοπικό και ξένο νόμισμα εκδότη σε αρνητικές από σταθερές.
Η τελευταία αξιολόγηση της Moody's έχει ήδη προκαλέσει ένα κύμα επικρίσεων από Κινέζους αξιωματούχους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε μια δήλωση την Τετάρτη, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, ένας οργανισμός οικονομικού σχεδιασμού, κατηγόρησε τον οίκο αξιολόγησης για «προκατάληψη και παρανόηση των οικονομικών προοπτικών της Κίνας».
Ένας δημοφιλής λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης WeChat που διαχειρίζεται ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός China Central Television απέρριψε τις ανησυχίες της Moody's για μια πιο αργή προοπτική ανάπτυξης και την άνοδο του δημόσιου χρέους, δύο αίτια της περικοπής των προοπτικών.
Η ανάρτηση ανέφερε ότι οι κινεζικές αρχές «πάντα εργάζονταν σε ετήσια έργα, εξετάζοντας πενταετή σχέδια ενώ σκέφτονταν μακροπρόθεσμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης