Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell: Οι καταστροφές στη Γάζα είναι μεγαλύτερες κι από αυτές στις γερμανικές πόλεις κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Borrell: Οι καταστροφές στη Γάζα είναι μεγαλύτερες κι από αυτές στις γερμανικές πόλεις κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Οι επιθέσεις του IDF στην Παλαιστίνη «τετραπλασιάζουν» σε έκταση την Ισραηλινή κατοχή σύμφωνα με τον Borrell
Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell συνέκρινε σήμερα (8/12) τις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας με τις καταστροφές γερμανικών πόλεων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, λέγοντας ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη «μεγαλύτερες».
Ειδικότερα, μιλώντας στον ισπανικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTVE, ο Josep Borrell είπε ότι η εκστρατεία βομβαρδισμού στον παλαιστινιακό θύλακα είναι ήδη «μια από τις πιο έντονες στην ιστορία» και κατήγγειλε το επίπεδο καταστροφής των πόλεων ως «συγκρίσιμο, αν όχι υψηλότερο, με τα επίπεδα καταστροφής των γερμανικών πόλεων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Επιπλέον, ο Borrell εξέφρασε την επλίδα του η Ευρώπη να λάβει μέτρα για να «σταματήσει τη βία κατά των Παλαιστινίων στις κατεχόμενες περιοχές», αναφερόμενος στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου τουλάχιστον 271 έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις Ισραηλινών στρατιωτών και εποίκων από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.
Προειδοποίησε ότι η πρόσφατη αύξηση της βίας σε αυτές τις περιοχές θα επιτρέψει την επέκταση της ισραηλινής κατοχής, τώρα «τέσσερις φορές μεγαλύτερη από ό,τι πριν από 30 χρόνια, όταν υπογράφηκαν οι Συμφωνίες του Όσλο».
Ο Borrell πρόσθεσε ότι η τρέχουσα κατάσταση καθιστά «πολύ πιο δύσκολη» μια λύση δύο κρατών στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων.
Το 1993, η ομπρέλα Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) και το Ισραήλ υπέγραψαν τις Συμφωνίες του Όσλο, οι οποίες έδωσαν στους Παλαιστίνιους μια μορφή πολιτικής αυτονομίας.
Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν να ολοκληρώσουν μια ειρηνευτική συμφωνία που θα οδηγούσε στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους.
Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, κατέρρευσαν εκ νέου τον Απρίλιο του 2014, καθώς το Τελ Αβίβ αρνήθηκε να σταματήσει την οικοδόμηση οικισμών και να απελευθερώσει Παλαιστίνιους κρατούμενους που είχαν φυλακιστεί πριν από το 1993.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης