Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νέα «Πολιτιστική Επανάσταση» της Κίνας: Ως το 2025 θα παράγει... μαζικά ρομπότ για να αντικαταστήσει τους εργάτες

Η νέα «Πολιτιστική Επανάσταση» της Κίνας: Ως το 2025 θα παράγει... μαζικά ρομπότ για να αντικαταστήσει τους εργάτες
Σε δύο χρόνια, η Κίνα σχεδιάζει να έχει απελευθερώσει ανθρωποειδή ρομπότ σε τόσο μαζική παραγωγή ώστε να αντικαταστήσει τους ανθρώπινους εργάτες.
Μέχρι το έτος 2025, η Κίνα σχεδιάζει να απελευθερώσει μεγάλο αριθμό ανθρωποειδών ρομπότ, δηλαδή ρομπότ που μοιάζουν και λειτουργούν σαν άνθρωποι, ώστε να αντικαταστήσει τους εργάτες σε μονάδες παραγωγής, αλλά είναι απλώς... περιπατητικοί υπολογιστές και κυκλώματα.
Σε έναν αγώνα με την Tesla του Elon Musk και άλλες δυτικές εταιρείες που εργάζονται σε παρόμοιες τεχνολογίες, η Κίνα ελπίζει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή της εκδοχής των ανθρωποειδών ρομπότ έως το 2025.
Σύμφωνα με τον τραπεζικό γίγαντα Goldman Sachs, η αγορά για ανθρωποειδή ρομπότ θα μπορούσε να φτάσει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε μόλις 15 χρόνια.
Τα πλήρως λειτουργικά ανθρωποειδή ρομπότ αναμένεται να παραχθούν μαζικά και να εργάζονται σε εργοστάσια μεταξύ 2025 και 2028 και αργότερα σε άλλες θέσεις εργασίας από το 2030 έως το 2035.

Προστιθέμενη αξία τα ρομπότ

Η συγγραφέας του Tech for Good, Marga Hoek, υποστηρίζει ότι η τεχνολογία είναι κάτι καλό για τον κόσμο, παρόλο που κάνει τους ανθρώπινους εργάτες απαρχαιωμένους.
Πιστεύει ότι έως και μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας θα επηρεαστεί από τη ρομποτική και την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI).
«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι όλη η ανθρωπότητα ξοδεύει πολύ χρόνο στο να φοβάται, αντί να αποδέχεται και να προσδοκά», σχολίασε ο Hoek, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερη έρευνα για να εξεταστεί ποιοι ρόλοι εργασίας θα «προσθέσουν αξία» σε έναν κόσμο. συνέχισε να περιστρέφεται από ανθρωποειδή ρομπότ.
«Αν δεν εκπαιδεύσουμε ανθρώπους, αν δεν προβλέπουμε, αν δεν αλλάξουμε ριζικά γύρω από τα σχολικά προγράμματα, για παράδειγμα, θα αργήσουμε πολύ», πρόσθεσε.
Ο Elon Musk αναπτύσσει αντίπαλο ρομπότ που ονομάζεται «Optimus» που λειτουργεί ακριβώς όπως ένας άνθρωπος
Παρ' όλη την ομιλία του ενάντια στα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, ο Elon Musk ασχολείται αποκλειστικά με αυτά όταν πρόκειται για τις δικές του εταιρείες που τα παράγουν και τα απελευθερώνουν.
Στην πραγματικότητα, ο Musk εργάζεται επί του παρόντος σε ένα ανταγωνιστικό ανθρωποειδές ρομπότ που ονομάζεται "Optimus", το οποίο λέει ότι θα μπορεί να αποδίδει με τον ίδιο τρόπο με τα ανθρώπινα όντα στη δουλειά.

Θα εξασφαλίσουν κοινωνική ζωή στους ανθρώπους

Ο Musk λέει ότι το Optimus θα μπορούσε να είναι ακόμη «πιο σημαντικό» από τα κυρίως πλαστικά ηλεκτρικά οχήματά του (EVs), τα οποία έχουν εμπλακεί σε πολλά ατυχήματα αυτόματου πιλότου και μυστηριωδών πυρκαγιών λόγω των μπαταριών τους όλα αυτά τα χρόνια.
Κατά την άποψη της Hoek, τα ανθρωποειδή ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν τελικά για τη φροντίδα ηλικιωμένων και νέων με προβλήματα υγείας ή διαταραχές όπως ο αυτισμός.
Οι άνθρωποι δεν θα έχουν πλέον άλλους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας, για να τους παρηγορούν και να τους φροντίζουν: αντίθετα, θα είναι ρομπότ που θα παρέχουν στους ανθρώπους μια «κοινωνική ζωή».
«Τώρα έχουμε ρομπότ που επίσης αντιδρούν στα συναισθήματα και διαβάζουν συμπεριφορά», φέρεται να είπε ο Hoek.
«Θα έχουμε ρομπότ που αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές, διαταραχές συμπεριφοράς, με παιδιά και επίσης με ενήλικες».
«Αν σκεφτούμε τους ηλικιωμένους, θα έχουμε πολλούς 65 και πλέον ανθρώπους.
Τα ρομπότ μπορούν να μπουν στο παιχνίδι, να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν, κάτι που επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο».
Είναι πάντα καλή ιδέα να κάνετε μια παύση και να σκέφτεστε κάθε φορά που κάποιος πιέζει μια δυστοπική νέα τεχνολογία, όπως αυτή, τη θεωρεί κάτι που θα «βοηθήσει» την ανθρωπότητα, είτε μέσω της συντροφικότητας, της φροντίδας ή της εργασίας.

Οι πιθανότητες είναι ότι αυτό είναι απλώς το φανταχτερό εξώφυλλο μιας ζοφερής ατζέντας

Η Amazon, φυσικά, προσπαθεί επίσης να εισχωρήσει στην αγορά των ανθρωποειδών ρομπότ αναπτύσσοντας τύπους για εργασία στις αποθήκες και τα εργοστάσιά της.
Η εταιρεία λέει ότι μια μέρα θα υπάρχουν εργοστάσια «σβήνουν τα φώτα» χωρίς να εργάζονται άνθρωποι εκεί, παρά μόνο ρομπότ.
Μέχρι το 2035, τα ανθρωποειδή ρομπότ θα έχουν «βαθιά επίδραση» στην κοινωνία και την παγκόσμια οικονομία, λέει η Lisa Farrell, Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο The National Robotarium.
«Η μαζική παραγωγή ρομπότ σε λογικές τιμές είναι εφικτή με οικονομίες κλίμακας και προόδους στις τεχνολογίες, και προβλέπουμε όλα τα είδη ρομπότ που υποστηρίζουν το εργατικό δυναμικό στην κατασκευή, την υγειονομική περίθαλψη, τις κατασκευές, τις μεταφορές, τη φιλοξενία και πολλά άλλα», λέει ο Farrell.
«Τα έξυπνα ρομπότ μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν τον ποιοτικό έλεγχο και να βοηθήσουν στην εκτέλεση επαναλαμβανόμενων ή επικίνδυνων εργασιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης