Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ύφεση η Ευρωζώνη, θετική εξαίρεση η Ελλάδα - Άνω των εκτιμήσεων η πτώση στη βιομηχανική παραγωγή

Σε ύφεση η Ευρωζώνη, θετική εξαίρεση η Ελλάδα - Άνω των εκτιμήσεων η πτώση στη βιομηχανική παραγωγή
Η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα ήταν 6% υψηλότερη τον Οκτώβριο από ό,τι τον Σεπτέμβριο
Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης μειώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η ζώνη του ενιαίου νομίσματος βρίσκεται σε ύφεση.
Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η βιομηχανική παραγωγή στις 20 χώρες που μοιράζονται το ευρώ μειώθηκε κατά 0,7% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο για πτώση 6,6% σε ετήσια βάση.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μείωση 0,3% τον μήνα και 4,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Η πτώση σε μηνιαία βάση ήταν κυρίως αποτέλεσμα της μείωσης της παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών κατά 1,4%, καθώς και της μείωσης κατά 0,6% των ενδιάμεσων και των μη διαρκή καταναλωτικών αγαθών, όπως τα τρόφιμα και τα είδη ένδυσης.
Η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά 1,1% και των διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 0,2%.

Θετική εξαίρεση η Ελλάδα

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιρλανδίας υποχώρησε περισσότερο, κατά 7,0%, ενώ της Ελλάδας ήταν 6,0% υψηλότερη από ό,τι τον Σεπτέμβριο.
Η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα επιβραδυνθεί περαιτέρω και πάλι στο τέλος του 2023, επιβεβαιώνοντας την ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης