Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η σφαγή του Rabotino: Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου αποκαλύπτει το λουτρό αίματος με ενόχους Zelensky και ΝΑΤΟ

Η σφαγή του Rabotino: Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου αποκαλύπτει το λουτρό αίματος με ενόχους Zelensky και ΝΑΤΟ
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε τον Ιούνιο 2023, με το Κίεβο να ρίχνει στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Τρεις μήνες αργότερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ανακοίνωσε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου απέτυχε, με την Ουκρανία να έχει τεράστιες απώλειες.
Μια μονάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που εγκαταλείφθηκε κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης κοντά στο χωριό Rabotino στη Zaporιzhia, έχασε 43 από τους 48 στρατιώτες της σε μόλις μια μέρα, είπε στο Sputnik ο Ουκρανός αιχμάλωτος Ivan Matvienko, ο οποίος εκπαιδεύτηκε σε βάση του ΝΑΤΟ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πρόσθεσε ότι είχαν υποβληθεί σε εκπαίδευση ενός μήνα πριν από την επίθεση και ρίχτηκαν στη μάχη χωρίς καμία αναγνώριση.

Σφαγή


«Μας έστειλαν στην επίθεση στις 28 Οκτωβρίου - δύο ομάδες, είχαν απομείνει μόνο 40 από την μονάδα μας εκείνη τη στιγμή, ίσως και λιγότεροι», είπε ο αιχμάλωτος.
Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των τριών μηνών των μαχών μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, δεν έμειναν ζωντανοί περισσότεροι από 10 από τους 200 άνδρες της μονάδας του, που είχαν εκπαιδευτεί στη Βρετανία.
Τις τελευταίες εβδομάδες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την επιτυχή απόκρουση των ουκρανικών επιθέσεων προς την κατεύθυνση της Zaporizhia συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Rabotino, με εβδομαδιαίες ουκρανικές απώλειες που κυμαίνονται από 260 έως 760 άνδρες.
Συνολικά, από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, το Κίεβο έχασε περισσότερους από 4.300 στρατιωτικούς και μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων, στην κατεύθυνση της Zaporizhia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης