Τελευταία Νέα
Διεθνή

FΤ: H oυκρανική αντεπίθεση απέτυχε με πάταγο - Η Δύση αναζητά απελπισμένα αφήγημα ... ήττας του Putin

FΤ: H oυκρανική αντεπίθεση απέτυχε με πάταγο - Η Δύση αναζητά απελπισμένα αφήγημα ... ήττας του Putin
Oι σύμμαχοι του Κιέβου πιστεύουν ότι θα πρέπει να παρουσιάσουν το πάγωμα της σύγκρουσης ως νίκη επί της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της δεν έχουν πλέον σχέδιο να κερδίσουν την σύγκρουση με τη Ρωσία λόγω της αποτυχίας των αντεπιθέσεων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως γράφει ο Gideon Rahman, αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Financial Times (FT), αυτό αναγκάζει τους αντιπάλους της Μόσχας να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του παγώματος της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, την ίδια στιγμή, οι σύμμαχοι του Κιέβου πιστεύουν ότι θα πρέπει να προσπαθήσουν να παρουσιάσουν το πάγωμα της σύγκρουσης ως νίκη επί της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Πρέπει να αλλάξουμε την αφήγηση για να πούμε ότι ο [Ρώσος Πρόεδρος Vladimir] Putin απέτυχε», τόνισε σχετικά στους FT πρώην ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ.
Όπως γράφει ο Rakhman, στις αρχές του 2023, οι σύμμαχοι της Ουκρανίας ήταν πολύ αισιόδοξοι, πιστεύοντας ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες, δημιουργώντας απειλή για την Κριμαία.
Αναμενόταν ότι αυτό θα επέτρεπε είτε την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα με ευνοϊκότερους όρους για το Κίεβο, είτε την έναρξη μιας επίθεσης στην Κριμαία.
Με τα σημερινά δεδομένα, οι προοπτικές της Ουκρανίας για το 2024 φαίνονται πολύ πιο ζοφερές στο πλαίσιο της αναμενόμενης αντεπίθεσης των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και των προβλημάτων παροχής οικονομικής υποστήριξης στο Κίεβο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ.
Το άρθρο σημειώνει ότι χωρίς δυτικούς πόρους, η κατάσταση στο μέτωπο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσε να επιδεινωθεί απότομα.
Ελλείψει μιας «εικόνας νίκης», οι σύμμαχοι του Κιέβου θα ασκούν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση στην ουκρανική ηγεσία, επιμένοντας στις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το άρθρο, η ειρηνευτική συμφωνία εξακολουθεί να είναι απαράδεκτη για την Ουκρανία, οι αρχές της οποίας δεν εμπιστεύονται τις υποσχέσεις της Ρωσίας.
Μια εναλλακτική θα ήταν να παγώσει η σύγκρουση, η οποία δεν θα τελειώσει, αλλά θα αποκλιμακωθεί αισθητά σε όλα τα μέτωπα
Η τρίτη επιλογή που αναφέρεται στο άρθρο περιλαμβάνει μια συμφωνία ανακωχής που θα προσιδιάζει στη συμφωνία μεταξύ των πλευρών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, η οποία συνήφθη το 1953.
Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει μια εκεχειρία χωρίς να επιλύσει τις υποκείμενες διαφορές μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και να δώσει στην Ουκρανία την ευκαιρία να ανοικοδομήσει την οικονομία της .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης