Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλο σκάνδαλο κλονίζει την Toyota - Σταματά τις παραδόσεις Daihatsu για λόγους ασφαλείας - Στο -4% η μετοχή

Μεγάλο σκάνδαλο κλονίζει την Toyota - Σταματά τις παραδόσεις Daihatsu για λόγους ασφαλείας - Στο -4% η μετοχή
Κρίση εμπιστοσύνης για τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου
Μεγάλο σκάνδαλο κλονίζει την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, η οποία σταματά τις παραδόσεις όλων των οχημάτων Daihatsu, λόγω κενών ασφαλείας. 
Η μετοχή της Toyota ηγήθηκε των απωλειών στον ιαπωνικό δείκτη αναφοράς Nikkei 225, με απώλειες 4%.
Στη σκιά του σκανδάλου, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 1,50% την Πέμπτη, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 0,9%.
Η Toyota δεν διευκρίνισε τον οικονομικό αντίκτυπο της αναστολής, την ώρα που η Daihatsu αντιπροσωπεύει περίπου το 7% των συνολικών πωλήσεών της.
Η πτώση ήρθε μετά την ανακοίνωση της Toyota για ανάκληση περίπου ενός εκατομμυρίου οχημάτων.
Η ανάκληση για λόγους ασφαλείας αφορούσε ορισμένα μοντέλα Toyota και Lexus της περιόδου 2020-2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παραποίηση των δοκιμών ασφαλείας

Το sell off έρχεται επίσης μετά την διακοπή των αποστολών όλων των οχημάτων της θυγατρικής της Toyota, της Daihatsu, την Τετάρτη, μετά από έρευνα που διαπίστωσε ζητήματα ασφαλείας με τα αυτοκίνητά της, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων όπου οι μονάδες ελέγχου των αερόσακων που χρησιμοποιήθηκαν σε δοκιμές αερόσακων για ορισμένα μοντέλα ήταν διαφορετικές από αυτές που πωλήθηκαν στο κοινό.
Aνεξάρτητη επιτροπή ερευνούσε την Daihatsu αφότου δήλωσε τον Απρίλιο ότι είχε παραποιήσει τις δοκιμές ασφαλείας πλευρικής σύγκρουσης που πραγματοποιήθηκαν για 88.000 μικρά αυτοκίνητα, τα περισσότερα από αυτά που πωλούνταν ως Toyota.

Aπό τον Απρίλιο έχουν εντοπιστεί περίπου 174 παρατυπίες, με την Toyota να αναφέρει ότι απαιτείται «εκ βάθρων μεταρρύθμιση» για την αναζωογόνηση της Daihatsu.
Προηγουμένως έξι μοντέλα θεωρούνταν ότι επηρεάζονταν από τα παραποιημένα αποτελέσματα των ελέγχων, αλλά η εταιρεία υποστηρίζει τώρα ότι σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα της γκάμας της Daihatsu θα μπορούσαν να επηρεαστούν.
Το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επιτόπια επιθεώρηση. 
Σύμφωνα με το Bloomberg, η κατάσταση προκαλεί κρίση εμπιστοσύνης για τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου.


toyota.JPG

www.bankingneews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης