Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Προεδρικές εκλογές 2024: Εάν ο Trump επανεκλεγεί, θα εκκαθαρίσει FBI και υπουργείο Δικαιοσύνης, θα «στραγγίξει τον βάλτο»

ΗΠΑ - Προεδρικές εκλογές 2024: Εάν ο Trump επανεκλεγεί, θα εκκαθαρίσει FBI και υπουργείο Δικαιοσύνης, θα «στραγγίξει τον βάλτο»
Εάν κερδίσει τις εκλογές του 2024, ο Trump σχεδιάζει να αναβιώσει ένα εκτελεστικό διάταγμα για την αναθεώρηση του συστήματος δημοσίων υπηρεσιών
Σχετικά Άρθρα
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προκριματικές εκλογές Donald Trump έχει ήδη ανακοινώσει το «σχέδιο 10 σημείων προκειμένου να διαλύσει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ.
Εάν κερδίσει τις εκλογές του 2024, ο Trump σχεδιάζει να αναβιώσει ένα εκτελεστικό διάταγμα που δεν έχει εφαρμοστεί από το τέλος της πρώτης του θητείας για την αναθεώρηση του συστήματος δημοσίων υπηρεσιών.
Εάν ο Trump επανεκλεγεί πρόεδρος το 2024, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να «εκκαθαρίσει το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης από όλους τους διορισμένους του Biden και του Obama», δήλωσε στο Sputnik ο David Τ. Pyne πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και στέλεχος της EMP Task Force για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ.

Μαζικός ομοσπονδιακός ανασχηματισμός


«Θα χρειαζόταν ένας μαζικός ανασχηματισμός της γραφειοκρατίας εθνικής ασφάλειας καθώς το προσωπικό εκεί «έκλεψε τις εκλογές για λογαριασμό του Biden και επέτρεψε την πολιτική δίωξη του 45ου προέδρου των ΗΠΑ με ψευδείς κατηγορίες», είπε ο Pyne.
Ανακοινώνοντας το «σχέδιο 10 σημείων» του νωρίτερα αυτό το έτος, ο πρώην πρόεδρος τόνισε ότι ο κύριος στόχος του θα ήταν να επαναφέρει το εκτελεστικό διάταγμα του Προγράμματος F.
Αυτό θα του επέτρεπε «να απομακρύνει τους απατεώνες γραφειοκράτες» επαναξιολογώντας ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.
Η ομοσπονδιακή πολιτική εργατικού δυναμικού που προτάθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2020 υπό τον Trump έκανε μια προσπάθεια να εισαγάγει αλλαγές στην ομοσπονδιακή δημόσια διοίκηση, αφαιρώντας τα μέτρα προστασίας από δεκάδες χιλιάδες γραφειοκράτες καριέρας και διευκολύνοντας την απόλυσή τους.
Ο Biden ακύρωσε επίσημα το εν λόγω διάταγμα τον Ιανουάριο του 2021.

Εκκαθάριση της διαφθοράς


Ο Trump υποσχέθηκε ότι θα «εκκαθαρίσει όλους τους διεφθαρμένους παράγοντες του μηχανισμού Εθνικής Ασφάλειας και Πληροφοριών μας, και υπάρχουν πολλοί… Τα τμήματα και οι υπηρεσίες που έχουν οπλιστεί θα αναθεωρηθούν πλήρως, ώστε οι απρόσωποι γραφειοκράτες να μην είναι ποτέ ξανά ικανοί να στοχοποιήσουν και να διώξουν τους συντηρητικούς, τους χριστιανούς ή τους πολιτικούς εχθρούς της Αριστεράς».
Ωστόσο, η ενορχήστρωση ενός τέτοιου ανασχηματισμού με στόχο το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας το Πεντάγωνο, το State Department και τις υπηρεσίες πληροφοριών θα αντιμετωπίσει εμπόδια, προειδοποίησε ο Pyne.
«Η αλήθεια είναι πως ο Biden είναι ό,τι ισχυρίζεται ότι πολεμά - ένας αυταρχικός και όλο και πιο φασίστας ηγέτης που θέλει να συντρίψει όλη τη δημοκρατική πολιτική αντιπολίτευση στην κυβέρνησή του με αντισυνταγματικά και παράνομα μέσα», είπε ο ειδικός.
«Ο Biden είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία στις ΗΠΑ και η μεγαλύτερη απειλή εσωτερικής ασφάλειας που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Αμερική. Μένει να δούμε αν οι Δημοκρατικοί θα παραδώσουν οικειοθελώς την εξουσία τους μετά από δημοκρατικές εκλογές, αλλά δεδομένων των προσπαθειών τους να επαναλάβουν τη φασιστική και κομμουνιστική ρητορική προηγουμένων ετών φαίνεται εξαιρετικά απίθανο», σημείωσε.

Ο Trump πρέπει να στραγγίξει τον βάλτο

Το βαθύ κράτος έκανε ό,τι μπορούσε για να τον σταματήσει, βάζοντας εμπόδια στο δρόμο του, όπως έκαναν κατά την πρώτη του διακυβέρνηση, και δεν είναι σαφές εάν θα τα κατάφερνε πραγματικά ή όχι», είπε ο Pyne.
Ο Trump υποσχέθηκε να «στραγγίξει τον βάλτο» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016.
Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ωστόσο, διόρισε γεράκια της εξωτερικής πολιτικής του κατεστημένου σε κορυφαίες θέσεις της κυβέρνησής του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας John Bolton, της πρώην αξιωματούχου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και προέδρου Fiona Hill και του πρώην υπουργό Εξωτερικών, Mike Pompeo.
Ο Pyne ρώτησε τους υποστηρικτές του Trump γιατί κάποιος πρέπει να πιστεύει ότι μια δεύτερη προεδρική θητεία του θα είναι διαφορετική.
«Ο πρόεδρος Τrump είχε τέσσερα χρόνια για να στραγγίξει τον βάλτο.
Αντίθετα, προσέλαβε και προώθησε πολλούς αξιωματούχους του βαθέως κράτους στο υπουργικό του συμβούλιο… συμπεριλαμβανομένου του νεοσυντηρητικού Mike Pence για να υπηρετήσει ως αντιπρόεδρός του», είπε.
«Ο Trump προσπάθησε να συμμαχήσει με το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο και να κυβερνήσει σε ένα είδος κυβέρνησης συνασπισμού μόνο μαζί τους για να διαπιστώσει στη συνέχεια ότι υπονόμευαν συνεχώς την Προεδρία του και τις πρωτοβουλίες του America First, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης όλων των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία και το Αφγανιστάν και ακόμη και την απόσυρση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ», τόνισε.
Σύμφωνα με την Pyne, εάν ο Trump δεν είχε αποτραπεί, «τέτοιες ενέργειες θα είχαν προχωρήσει πολύ στην προώθηση της διεθνούς σταθερότητας, των καλύτερων σχέσεων με τη Μόσχα και, κατά συνέπεια, θα βοηθούσαν στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ».
Όμως το βαθύ κράτος εμπόδισε ουσιαστικά όλα αυτά τα μέτρα, «χαρακτηρίζοντάς τα ψευδώς ως καθ' οιονδήποτε τρόπο απομονωτικά.
Εάν ο Trump υλοποιήσει την υπόσχεσή του να «στραγγίξει το βάλτο», θα μπορούσε κανείς να περιμένει «αντίποινα», πιστεύει ο ειδικός.
«Πιστεύω ότι είδαμε το βαθύ κράτους του οποίου ηγείται ο Biden.
Επιστρατεύει όλο το σύστημα για να βαρύνει τον Trump με 92 ψευδείς κατηγορίες για να εξασφαλίσει ότι θα χάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης