Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άδειοι δρόμοι και καταστήματα φέτος στη χριστιανική Ιερουσαλήμ - Τίποτα δεν θυμίζει Χριστούγεννα

Άδειοι δρόμοι και καταστήματα φέτος στη χριστιανική Ιερουσαλήμ - Τίποτα δεν θυμίζει Χριστούγεννα
Ματαιώθηκαν όλες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από σεβασμό στο πένθος των Παλαιστινίων
Σχετικά Άρθρα
Ακυρώθηκαν φέτος όλες οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα στη χριστιανική Ιερουσαλήμ λόγω του πολέμου στη Γάζα που έχει αφήσει νεκρούς πάνω από 20.00 άμαχους, κατά μέγαλο μέρος παιδιά.
Η απόφαση αυτή ελήφθηκε από τους επικεφαλής των χριστιανικών εκκλησιών που εδρεύουν στην Ιερουσαλήμ οι οποίο εξέδωσαν το Νοέμβριο κοινή δήλωση «να σταθούν στο πλευρό εκείνων που αντιμετωπίζουν τέτοιες δοκιμασίες, αποφεύγοντας φέτος κάθε περιττή εορταστική δραστηριότητα», και κάλεσαν τους πιστούς να προσευχηθούν και να συνεισφέρουν γενναιόδωρα» για τα θύματα του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.
Έτσι ματαιώθηκαν όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα, είτε πρόκειται για την ετήσια χριστουγεννιάτικη αγορά κοντά στη Νέα Πύλη είτε για τα γιορτινά πάρτι και συγκεντρώσεις και θα γίνει μόνο η θεία λειτουργία στις εκκλησίες.
«Κατά την πρώτη και τη δεύτερη Ιντιφάντα, περάσαμε δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο επίτιμος επίσκοπος της Λουθηρανικής Εκκλησίας Munib Younan 73 ετών στο Al Jazzera.
«Αλλά ήταν διαφορετικά. Επειδή στήναμε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Θέλαμε να δώσουμε χαρά μέσα στους δύσκολους καιρούς. Αλλά τώρα βλέπουμε παιδιά στη Γάζα που δεν έχουν σπίτι, που πεινάνε.
«Το να βάλουμε ένα δέντρο εκφράζει ένα είδος χαράς», δήλωσε ο επίσκοπος.
«Και τώρα είναι μια εποχή θλίψης. Αν χάσεις ένα μέλος της οικογένειάς σου, κατά το έθιμό μας, δεν βάζεις δέντρο. Μόνο προσεύχεσαι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης