Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Με μέτρα ασφαλείας η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Κολωνία - Πληροφορίες για ισλαμικές επιθέσεις και σε Αυστρία, Ισπανία

Γερμανία: Με μέτρα ασφαλείας η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Κολωνία - Πληροφορίες για ισλαμικές επιθέσεις και σε Αυστρία, Ισπανία
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, οι υπηρεσίες ασφαλείας τριών ευρωπαϊκών χωρών έχουν ενδείξεις για πιθανές επιθέσεις κατά εκκλησιών από μια ισλαμιστική οργάνωση τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Σχετικά Άρθρα
Ανεβάζουν επίπεδο τα μέτρα ασφαλείας για τα Χριστούγεννα στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, με τη γερμανική αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, μετά από ενδείξεις ότι έχει σχεδιαστεί επίθεση για τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.
«Μολονότι η πληροφορία αφορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα φροντίσουμε από απόψε για την ασφάλεια των επισκεπτών του καθεδρικού ναού, ενόψει των Χριστουγέννων», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας, Michael Escher.
Μετά την απογευματική λειτουργία και με τη σύμφωνη γνώμη του υπεύθυνου για την ασφάλεια του ναού, ο χώρος ερευνήθηκε από εκπαιδευμένους σκύλους και στη συνέχεια σφραγίστηκε.
«Την Κυριακή, 24/12 όλοι οι επισκέπτες θα ελεγχθούν προτού να μπουν στον χώρο λατρείας» διευκρίνισε η αστυνομία, συστήνοντας στους πιστούς να φτάσουν νωρίς και να μην έχουν μαζί τους τσάντες.
Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας έχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες μια ισλαμιστική οργάνωση ήθελε να διαπράξει πολλές επιθέσεις στην Ευρώπη, πιθανότατα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και τα Χριστούγεννα.
Τις τελευταίες εβδομάδες η υπουργός Εσωτερικών Nancy Fraser προειδοποίησε για την αυξανόμενη απειλή ισλαμικής βίας στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη, καθώς ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas αυξάνει τον κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης.
Η αυστριακή αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στις εκκλησίες και τις χριστουγεννιάτικες αγορές, σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού.
«Δεδομένου ότι τρομοκράτες σε όλη την Ευρώπη ζητούν επιθέσεις σε χριστιανικές εκδηλώσεις, ειδικά γύρω στις 24 Δεκεμβρίου, οι αρχές ασφαλείας έχουν λάβει τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας σε δημόσιους χώρους», ανέφερε η αστυνομία.
Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, οι στόχοι ενδέχεται να είναι ναοί στην Κολονία, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη.
Την Κυριακή 24/12 στη Βιέννη οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε κάποιες συλλήψεις.
Μία σύλληψη έχει γίνει και στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης