Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Zakharova (Ρωσία): Μετά τη Bucha, η Ουκρανία ετοιμάζει νέα προβοκάτσια … για χημικά όπλα

Αποκάλυψη Zakharova (Ρωσία): Μετά τη Bucha, η Ουκρανία ετοιμάζει νέα προβοκάτσια … για χημικά όπλα
Το Κίεβο ετοιμάζει μια νέα παγκόσμια εκστρατεία δυσφήμισης της Ρωσίας τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Στην αποκάλυψη ότι το Κίεβο ετοιμάζει μια νέα προβοκάτσια κατά της Ρωσίας… για την χρήση χημικών όπλων προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, η οποία αναφέρθηκε και στην περίπτωση της ουκρανικής πόλης Bucha όπου ο ρωσικός στρατός κατηγορήθηκε για σφαγή άμαχων Ουκρανών.
«Δεν υπάρχει τίποτα για την Bucha.
Ούτε ονόματα.
Ούτε ημερομηνίες γέννησης, ούτε στοιχεία διαβατηρίων.
Απλώς δεν υπάρχουν.
Δεν υπήρξαν διότι όλα ήταν μια προβοκάτσια.
Το καθεστώς του Κιέβου έχει σχεδιάσει κάτι αντίστοιχο και τώρα.
Δεν αποκλείεται να οργανώσει μια ακόμα αντι-ρωσική πρόκληση χρησιμοποιώντας τοξικές ουσίες από τη Δύση προκειμένου να αρχίσει μια εκστρατεία στα Ηνωμένα Έθνη και στα διεθνή ΜΜΕ προκειμένου να κατηγορήσει την χώρα μας για τη δήθεν εσκεμμένη χρήση χημικών όπλων» υποστήριξε η Zakharova.

Ενεργή συμμετοχή των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών

Η Zakharova υποστήριξε ότι βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών, σε αυτήν την επιχείρηση συμμετέχουν ενεργά οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες (SBU), οι οποίες - όπως υποστήριξε - συνεργάζονται με την εταιρεία Realab που βρίσκεται στο Κίεβο.
«Η εταιρεία αυτή ειδικεύεται στην εισαγωγή χημικών αντιδραστηρίων και πρόδρομων ουσιών.
Μέσω αυτής της εταιρείας, τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2023, αγοράστηκε στη Γερμανία μια μικρή παρτίδα τριαιθανολαμίνης και μια ένωση νατρίου που περιέχει άζωτο που παρήγαγε η αμερικανική εταιρεία Honeywell Research Chemicals.
Η εταιρεία είναι αμερικανική, βρίσκεται στην πόλη Selz (Γερμανία)» τόνισε η Zakharova, υποστηρίζοντας πως η τριαιθανολαμίνη περιλαμβάνεται στο παράρτημα για τα χημικά της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα και πρέπει να δηλώνεται.

Εξαιρετικά τοξική

«Αυτή η ένωση είναι πρόδρομος για τη σύνθεση μιας τοξικής ουσίας με δράση φυσαλίδων, γνωστής ως μουστάρδας αζώτου.
Οι ενώσεις νατρίου που περιέχουν άζωτο είναι εξαιρετικά τοξικές και η καταστροφική τους δράση είναι παρόμοια με το κυάνιο» είπε η Zakharova, αναφέροντας πως σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς, «αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την SBU για την παραγωγή στρατιωτικής δηλητηριώδους ουσίας με σκοπό την πραγματοποίηση μιας περιορισμένης κλίμακας προκλητικής ενέργειας σε έδαφος που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου στη ζώνη δράσης των στρατευμάτων μας».

Είναι έτοιμοι για τα πάντα

Σύμφωνα με την Zakharova, λόγω της αυξανόμενης παγκόσμιας κόπωσης για το καθεστώς του Κιέβου αλλά και της μείωσης της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση, το Κίεβο είναι έτοιμο να κάνει τα πάντα για να επαναφέρει το ουκρανικό στην ημερήσια ατζέντα της διεθνούς κοινότητας.
«Το καθεστώς του Zelensky συνεχίζει να εκτελεί με ζήλο τις οδηγίες των υπερπόντιων κυρίων του, δηλαδή να διεξάγει πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.
Δεν τους νοιάζει καθόλου ποιες συνέπειες θα υπάρξουν μετά από αυτή την πρόκληση, όπως δεν τους ένοιαζε απολύτως ποιες συνέπειες θα έρθουν μετά τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου, που ήρθε από τη Βρετανία στο καθεστώς του Κιέβου.
Ο Zelensky και ολόκληρη η συμμορία του δεν νοιάζονται για τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει ο πληθυσμός τους εάν πραγματοποιηθεί αυτή η πρόκληση» επισήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Εσθονία θα εκδώσει Ουκρανούς...

Επιπλέον, η Zakharova υποστήριξε ότι η Εσθονία θα συνδράμει το Κίεβο στην έκδοση Ουκρανών πολιτών που βρίσκονται στο έδαφος της προκειμένου να ενταχθούν στον ουκρανικό στρατό και να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητείας.
Όπως είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, οι αρχές της Εσθονίας θα προχωρήσουν σε αυτήν την ενέργεια διότι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν φαγητό και εργασία στους Ουκρανούς  μετανάστες.
Σε δηλώσεις του ο David Arakhamia υποστήριξε πως είναι αδύνατο για την Ουκρανία να εντοπίσει τους πολίτες που έφυγαν από την Ουκρανία με πλαστά έγγραφα για να γλιτώσουν την θητεία και την αποστολή στο μέτωπο, αν και επισήμανε πως οι ουκρανικές αρχές μπορούν να έρθουν σε επαφή με άλλες χώρες και να θέσουν θέμα έκδοσης τους στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης