Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη γιγάντων - Κατά Microsoft και OpenAI οι New York Times για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Μάχη γιγάντων - Κατά Microsoft και OpenAI οι New York Times για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων
Κόλαφος το κατηγορητήριο των New York Times κατά της Microsoft
Οι πρώτες «μάχες» από τη φρενίτιδα της Τεχνητής Νοημοσύνης έφτασαν.
Η εφημερίδα New York Times κατέθεσε αγωγή κατά της Microsoft και της δημιουργού του ChatGPT OpenAI, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και κατάχρηση πνευματικής ιδιοκτησίας της εφημερίδας.
Ειδικότερα, η εφημερίδα προσέφυγε στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν υποστηρίζοντας ότι το περιεχόμενό της χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση chatbot τεχνητής νοημοσύνης χωρίς την έγκρισή της.
Η εταιρεία πολυμέσων θεωρεί τη Microsoft και την OpenAI υπεύθυνες για δισεκατομμύρια δολάρια σε νόμιμες και πραγματικές ζημίες ως αποτέλεσμα παράνομης χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων και των μοναδικών πολύτιμων έργων και κάλεσε τις εταιρείες να διαγράψουν όλα τα chatbot μοντέλα και δεδομένα που χρησιμοποίησαν.
«Οι κατηγορούμενοι επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν δωρεάν την τεράστια επένδυση των Times στη δημοσιογραφία», ανέφερε η αγωγή, κατηγορώντας τις δύο εταιρείες ότι «χρησιμοποιούσαν το περιεχόμενο των Times χωρίς πληρωμή για να δημιουργήσουν προϊόντα που υποκαθιστούν τους Times».
Από τότε, οι Times ανέφεραν ότι διαπραγματεύεται με την OpenAI και τη Microsoft για να λάβουν την πρέπουσα αποζημίωση και να θέσει τους όρους συμφωνίας.
Αλλά η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι  οι πλευρές δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε λύση με τις εταιρείες.

Το αδιέξοδο...
 
Οι Times συγκαταλέγονται μεταξύ πολλών κορυφαίων πρακτορείων ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένου επίσης του CNN, το οποίο νωρίτερα φέτος πρόσθεσε κώδικα στους ιστότοπούς τους που εμποδίζει το πρόγραμμα ανίχνευσης ιστού του OpenAI, GPTBot, που σαρώνει τις πλατφόρμες τους για περιεχόμενο.
Οι Times ισχυρίζονται ότι επειδή τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχουν εκπαιδευτεί σχετικά με το περιεχόμενό τους, μπορούν να «δημιουργήσουν αποτελέσματα από το περιεχόμενο των Times κατά λέξη, τα οποία συνοψίζουν προσεκτικά και μιμούνται το εκφραστικό του ύφος, όπως αποδεικνύεται από πολλά παραδείγματα…
Αυτά τα εργαλεία αποδίδουν επίσης εσφαλμένα ψευδείς πληροφορίες στους Times», αναφέρει η καταγγελία.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, η οποία αναβαθμίστηκε νωρίτερα φέτος με την τεχνολογία του OpenAI, «αντιγράφει και κατηγοριοποιεί» το περιεχόμενο των Times για να παράγει μεγαλύτερες και πιο λεπτομερείς απαντήσεις από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης.
«Παρέχοντας περιεχόμενο των Times χωρίς την άδεια ή την εξουσιοδότηση των Times, τα εργαλεία των κατηγορουμένων υπονομεύουν και βλάπτουν τη σχέση της εφημερίδας με τους αναγνώστες τους και στερούν τους Times από συνδρομές, αδειοδότηση, διαφημίσεις και έσοδα συνεργατών», αναφέρει η καταγγελία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης