Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία στέλνει στην Ουκρανία τα mini – radar για την ανίχνευση των drones και τα φονικά οβιδοβόλα Coalition

Η Ρωσία στέλνει στην Ουκρανία τα mini – radar για την ανίχνευση των drones και τα φονικά οβιδοβόλα Coalition
Η Ρωσία σχεδίασε και χρησιμοποιεί ενεργά νέα μικρού μεγέθους ραντάρ για την προστασία από επιθέσεις drone από την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία στέλνει νέο στρατιωτικό υλικό και εξοπλισμό στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rostec, Sergey Chemezov.
Ο νέος εξοπλισμός αποτελείται από drones kamikaze, οβίδες, τηλεκατευθυνόμενα οχήματα μάχης πεζικού και σταθμούς ραντάρ.
Ο Chemezov είπε νωρίτερα ότι η Ρωσία θα κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης δύο διαμετρημάτων Vozrozhdenie (μεταφράζεται στα αγγλικά ως Renaissance).
Η Ρωσία σχεδίασε και χρησιμοποιεί ενεργά νέα μικρού μεγέθους ραντάρ για την προστασία από επιθέσεις drone από την Ουκρανία.
Οι ειδικοί εγκαθιστούν τους νέους σταθμούς στις πιο επικίνδυνες περιοχές για να προστατεύσουν τις ρωσικές πόλεις.
Τέτοια ραντάρ εντοπίζουν εχθρικά drones καθώς πετούν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά και μεταδίδουν πληροφορίες για τον στόχο για την επακόλουθη καταστροφή του.

Σύστημα Antidrone

Τον Δεκέμβριο, η Ρωσία σχεδίασε ένα μικρού μεγέθους σύστημα Antidrone σχεδιασμένο για την ανίχνευση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV).
Το σύστημα περιλαμβάνει ένα ραντάρ που αποτελείται από τέσσερις κεραίες συστοιχίας φάσεων.
Ο σταθμός είναι ικανός να ανιχνεύει και να αναγνωρίζει drones που πετούν με ταχύτητα έως και 250 χιλιόμετρα την ώρα, σε απόσταση έως και 10 χιλιομέτρων.
Η Ρωσία θα αποκτήσει επίσης νέα drones kamikaze, είπε ο Chemezov.

Τα οβιδοβόλα Coalition

Στην Ουκρανία θα σταλούν οβιδοβόλα ανώτερα από τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ.
Το υπερσύγχρονο οβιδοβόλο της Ρωσίας θα εμφανιστεί σύντομα στη ζώνη ειδική επιχείρηση για να εξασφαλίσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των οβίδων του ΝΑΤΟ σε εμβέλεια, είπε ο Chemezov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο οβιδοβόλο Coalition θα εξασφαλίσει πλεονέκτημα έναντι των δυτικών μοντέλων πυροβολικού ως προς το πεδίο βολής.
Το Coalition-SV Howitzer έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει συστήματα πυροβολικού, τεθωρακισμένα οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού.
Το βεληνεκές βολής των οβίδων ανέρχεται στα 70 χιλιόμετρα, το οποίο είναι ανώτερο σχεδόν από όλα τα ανάλογα δυτικά.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης