Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το Maidan του 2014 στο Κίεβο είναι ιστορικό παράδειγμα του πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν κράτη ως πιόνια

Ρωσία: Το Maidan του 2014 στο Κίεβο είναι ιστορικό παράδειγμα του πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν κράτη ως πιόνια
Το Maidan θα πρέπει να είναι μια προειδοποίηση για όλους όσους εξαπατώνται από τη Δύση στην εγκληματική αναζήτηση νέων πιονιών, τονίζει η ρωσική διπλωματία 
Τα γεγονότα στην πλατεία Maidan του Κιέβου το 2014 πρέπει να χρησιμεύσουν ως προειδοποίηση για όλα τα κράτη η που η Δύση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως πιόνια προκειμένου να προωθήσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Vasily Nebenzya σε μία διάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Το Maidan θα πρέπει να είναι μια προειδοποίηση για όλους όσους εξαπατώνται από τη Δύση στην εγκληματική αναζήτηση νέων πιονιών για να προωθήσει την καταστροφική γεωπολιτική ατζέντα της», είπε.
Ο διπλωμάτης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «η ιστορία του Maidan είναι κρίσιμη για την κατανόηση των αιτιών της παρακμής και της παρακμής της Ουκρανίας ως κράτους».
«Αν και οι πραγματικοί δυτικοί υποκινητές και εμπνευστές του πραξικοπήματος είναι γνωστοί, αρνούνται πεισματικά να επωμιστούν την ευθύνη για τις συνέπειες», είπε, τονίζοντας ότι η Δύση είναι έτοιμη «να κλείσει τα μάτια σε όλα τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου».
Στις 21 Νοεμβρίου 2013, η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης με την ΕΕ.
Σε απάντηση, η αντιπολίτευση στη Βουλή μπλόκαρε τις εργασίες του κοινοβουλίου.
Ένα μακροχρόνιο συλλαλητήριο ξεκίνησε στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου.
Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης αντιπαράθεσης, που ονομάστηκε Euromaidan, εθνικιστές κατέλαβαν μια σειρά από διοικητικά κτίρια στα δυτικά της χώρας.
Στο κέντρο του Κιέβου έστησαν στρατόπεδο σκηνών και σχημάτισαν ένοπλες ομάδες που συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης