Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rasmussen (Eurasia) για επίθεση στο Belgorod: Σε απόγνωση και αυταπάτη οι Ουκρανοί – Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας, ευθύνες ΝΑΤΟ

Rasmussen (Eurasia) για επίθεση στο Belgorod: Σε απόγνωση και αυταπάτη οι Ουκρανοί – Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας, ευθύνες ΝΑΤΟ
«Νομίζω ότι προσπαθούν να χτυπήσουν το οτιδήποτε» δήλωσε για τους Ουκρανούς ο πρώην αντιπρόεδρος του Eurasia
Σχετικά Άρθρα
«Βλέπουμε σημάδια απόγνωσης στην Ουκρανία», είπε ο Earl Rasmussen απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και πρώην αντιπρόεδρος του ομίλου Eurasia Center σχολιάζοντας τις επιθέσεις στο Belgorod με 14 νεκρούς και 108 τραυματίες.
«Ισχυρίζονται ότι στοχεύουν στρατιωτικές θέσεις αλλά βλέπουμε πολύ σπάνια ότι είναι στην πραγματικότητα στρατιωτικοί στόχοι.
Και σε αυτή την περίπτωση, έχουμε μεγάλο αριθμό απωλειών αμάχων.
Αυτό είναι απόγνωση», σημείωσε.

Ευθύνες ΝΑΤΟ

«Προσπαθούν να χτυπήσουν σωστά τη Ρωσία, προσπαθούν να αλλάξουν τη στάση του ρωσικού λαού ίσως.
Προσπαθούν να διεκδικήσουν κάποιο είδος θετικών ειδήσεων που μπορούν να παράσχουν στους υποστηρικτές τους», εξήγησε ο Rasmussen χωρίς να αποκλείει ότι η επίθεση στο Belgorod μπορεί να βασίστηκε σε πληροφορίες στόχευσης που παρέχονται από το ΝΑΤΟ.
belgorod_3_2.JPG
Σε άρνηση και αυταπάτη οι Ουκρανοί


«Εύκολα θα μπορούσαν οι δυτικές χώρες να παρείχαν πληροφορίες στόχευσης.
Τις παρείχαν λάθος;
Ήταν λάθος οι συντεταγμένες;
Νομίζω ότι προσπαθούν να χτυπήσουν το οτιδήποτε.
Αυτή είναι η κατάσταση με το Κίεβο.
Νομίζω ότι απλώς προσπαθούν να χτυπήσουν οτιδήποτε και να προκαλέσουν όποια ζημιά μπορούν αντί να καταλήξουν ορθολογικά σε μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων ή να αποδεχτούν το αποτέλεσμα.
Βρίσκονται σε άρνηση και αυταπάτη και απλώς προσπαθούν να ξεσπάσουν.
Και είναι άτυχο να σκοτώνονται πολίτες.
Είναι ένα μοτίβο τους και νομίζω ότι είναι σημάδι απόγνωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.
belgorod_2_3.jpg

Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας

Ο Rasmussen τόνισε ότι αν η λογική της επίθεσης του Σαββάτου (30/12) ήταν να ασκήσει «πολιτική πίεση» στους Ρώσους ή να διευκολύνει μια αλλαγή πολιτικής από τη Μόσχα, ο υπολογισμός ήταν τραγικά λάθος.
«Νομίζω ότι αυτές οι προσπάθειες θα φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα», είπε.
Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι το Belgorod είναι ένας φυσικός στόχος για το Κίεβο, καθώς βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα και είναι μια αρκετά μεγάλη πόλη, πράγμα που σημαίνει ότι η επίθεση σε αυτήν θα αναφέρεται συνεχώς
«Το Belgorod (σ.σ. 340.000 κάτοικοι) είναι αρκετά μεγάλο, θα προβληθεί στις ειδήσεις, θα προκαλέσει αυξημένη ευαισθητοποίηση, όπως λειτουργεί μία τρομοκρατική πράξη. Και βασικά είναι τρομοκρατική τακτική.
Και παρόλο που οι πολιτικοί ή οι στρατιωτικοί τους στόχοι δεν επιτυγχάνονται, οι τρομοκρατικές τακτικές υπάρχουν για να προκαλέσουν φόβο, να προκαλέσουν ερωτήσεις, να διαταράξουν την κοινωνία και τον μέσο άνθρωπο. Και αυτό κάνουν.
Αν κοιτάξουμε όλη αυτή την εκστρατεία, έχουμε δει πολλές τακτικές τρομοκρατικού τύπου.
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτίθενται στη Μόσχα, επιτίθενται στη γέφυρα του Kerch. Είδαμε τον αγωγό Nord Stream να ανατινάζεται.
Έχουμε δει άλλους σημεία να δέχονται επίθεση.
Είναι βασικά διεθνής τρομοκρατία και η Ουκρανία συμμετέχει ενεργά σε αυτό», τόνισε ο Rasmussen.

belgorod_4.jpg
Ρωσία: Οι Βρετανοί πίσω από την επίθεση - Ευθύνες ΕΕ

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Ουκρανίας στο Belgorod δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση, καθώς, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποκινεί το καθεστώς του Κιέβου σε τρομοκρατικές ενέργειες καθώς αντιλαμβάνεται ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε.
Το Λονδίνο, όπως είπαν πρόσφατα οι εκπρόσωποι του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, απομάκρυνε το καθεστώς του Κιέβου από τη διεξαγωγή συνομιλιών με τη ρωσική πλευρά, στοιχηματίζοντας σε μια «νίκη στο πεδίο της μάχης», σημείωσε.
«Χωρίς ούτε μια ευκαιρία να βελτιώσουν την αξιοθρήνητη κατάσταση του ουκρανικού στρατού στο έδαφος, οι Αγγλοσάξονες έχουν αναλάβει την τακτική των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμάχων», πρόσθεσε.
Είπε ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Belgorod θα αποτελέσει το επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία έχει ζητηθεί από τη Ρωσία.
«Η ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση βαρύνει τα κράτη της ΕΕ, τα οποία συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα στους τρομοκράτες του Κιέβου που χρησιμοποιούν πυρομαχικά διασποράς εναντίον αμάχων», τόνισε.
Τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν το Belgorod και την ευρύτερη περιοχή από αργά το βράδυ της Παρασκευής (29/12).
Το τελευταίο χτύπημα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Belgorod το μεσημέρι του Σαββάτου (30/12) με τη χρήση πυρομαχικών διασποράς από πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Τσεχικής κατασκευής.
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 108 τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν και τους πυραύλους και τα περισσότερα από τα βλήματα. Διαφορετικά, οι συνέπειες θα ήταν πολύ πιο σοβαρές, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης