Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία προς πολυεθνικές εταιρείες: Έδρα στο Ριάντ ή απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων

Σαουδική Αραβία προς πολυεθνικές εταιρείες: Έδρα στο Ριάντ ή απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων
Η ρύθμιση προβλέπει ωστόσο αρκετές εξαιρέσεις
Σχετικά Άρθρα
Να εγκαταστήσουν τα περιφερειακά τους κεντρικά γραφεία εντός της Σαουδικής Αραβίας, βάσει νέας νομοθεσίας που τέθηκε σε ισχύ σήμερα 1/1, κάλεσε τις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα το Ριάντ, προειδοποιώντας ότι, διαφορετικά, θα χάσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια από κυβερνητικές συμβάσεις.
Βέβαια, η νέα αυτή ρύθμιση προβλέπει ωστόσο αρκετές εξαιρέσεις, όπως συμβάσεις κάτω του 1 εκατομμυρίου ριάλ (266.681 δολαρίων), συμβάσεις που εκτελούνται εκτός του βασιλείου, συμφωνίες με εταιρείες που είναι οι μοναδικοί πάροχοι της υπηρεσίας ή του εμπορεύματός τους και έκτακτες ανάγκες που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από μια ξένη εταιρεία χωρίς περιφερειακή έδρα.
Οι εταιρείες που δεν θα μεταφέρουν την περιφερειακή τους έδρα στη Σαουδική Αραβία θα συνεχίσουν να μπορούν να διεκδικούν κρατικές συμβάσεις, αλλά οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα μπορούν να τις εγκρίνουν μόνο εάν είναι τεχνικά ανώτερες και κατά 25% φθηνότερες από την αμέσως επόμενη καλύτερη προσφορά ή εάν δεν υπάρχουν ανταγωνιστικές προσφορές.
Το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τους νέους κανονισμούς την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν έδωσε τότε λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Δεν διευκρίνισε πόσες συμβάσεις κάτω του 1 εκατ. ριάλ θα μπορούσε να υπογράψει μια ξένη εταιρεία με την ίδια κυβερνητική υπηρεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης