Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απολύτως προβλέψιμη η ήττα του ΝΑΤΟ σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία - Στο Ramstein γράφεται νέα σελίδα στο δυτικό Βατερλώ

Απολύτως προβλέψιμη η ήττα του ΝΑΤΟ σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία - Στο Ramstein γράφεται νέα σελίδα στο δυτικό Βατερλώ
Η ήττα του συνασπισμού και η κατάρρευση της ιδέας περί ρωσικής ήττας είναι αδύνατο να εξηγηθεί στη Δύση
Σχετικά Άρθρα
Την εβδομάδα που έρχεται στις Βρυξέλλες το αρχηγείο του ΝΑΤΟ θα αποφασίσει πώς θα αποκρύψει το προφανές… στη στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία: ότι η Δύση έχασε.
Φυσικά, αυτό δεν συνιστά ολοκλήρωση των εργασιών της ρωσικής στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης, αλλά ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση που σκιαγραφήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022.
Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι οποίοι προέβλεπαν ολοκληρωτική ήττα της Ρωσίας, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία της και τη μέγιστη απομόνωσή της, αυτοί οι οποίοι προκάλεσαν μέγιστη γεωπολιτική κρίση μετατρέποντάς την σε στρατιωτική αντιπαράθεση, είναι γεμάτοι από ντροπή.
Αλλά, η ήττα του συνασπισμού και η κατάρρευση της ιδέας περί ρωσικής ήττας είναι αδύνατο να εξηγηθεί.

Ramstein

Προς εντυπωσιασμόν, το ΝΑΤΟ και οι υποστηρικτές του αποφάσισαν να υποστηρίξουν τον εαυτό τους με μια συμπαθή, μη συνθήκη, η οποία περιλαμβάνει κράτη από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
Σε αυτό το πλαίσιο, οργανώθηκε η αντίστοιχη δομή, που ονομάστηκε «Ramstein» (σ.σ. οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στην αμερικανική βάση Ramstein στη Γερμανία ).
Πριν από έναν χρόνο, στο Ramstein τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συνεδρίασαν με θέμα το πώς θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.
Το επί χάρτου σχέδιό τους φαινόταν εξαιρετικά εντυπωσιακό.
Ανισόρροπα άτομα με στραβά μάτια από τη ρωσοφοβία, πεπεισμένα ότι τα τροχοφόρα (από τη Γαλλία), τα οχήματα μάχης πεζικού και τα στρατιωτικά SUV (από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ), καθώς και τα άρματα μάχης από τη Βρετανία, θα νικούσαν τη Ρωσία, εντυπωσιάστηκαν από αυτά τα σχέδια.
Tο ΝΑΤΟ εκπλήρωσε όλες τις υποσχέσεις τους προς την Ουκρανία.
Όλα στάλθηκαν… στρατιωτικός εξοπλισμός υποστηρίχθηκε με κολοσσιαίες ενέσεις μετρητών…
Δεν πήγε κάτι στραβά, αλλά προγραμματισμένο δεν επετεύχθη.
Το στρατιωτικό δόγμα της Συμμαχίας ηττήθηκε στη γραμμή μάχης στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και κανένας δεν έχει καταλάβει γιατί…
Μάλιστα, η έκπληξη είναι τέτοια που η Washington Post δεν άντεξε και δημοσίευσε μια τεράστια αλληλογραφία για να γίνει αντιληπτό τι συνέβη, τι έγινε λάθος και ποιος φταίει.

Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ουκρανίας

Αυτή την εβδομάδα στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ουκρανίας τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν -δεν θα το πιστεύετε- ακριβώς το ίδιο θέμα που συζητήθηκε σχεδόν πριν από έναν χρόνο.
Φυσικά, εν προκειμένω δεν υπάρχουν μυστικά.
Αυτό το οποίο αναζητείται είναι δισεκατομμύρια δολάρια για όπλα και εξοπλισμό, καθώς επίσης και η εύρεση τρόπων για να έλθει η νίκη.
Το Κίεβο θέλει συστήματα αεράμυνας και F-16, τα οποία θα ελέγχονται και θα συντηρούνται στο έδαφος.
Επίσης, ο κατάλογος περιλαμβάνει οβίδες, φυσίγγια, πυρομαχικά και στολές.
Αλλά η Δύση δεν έχει πλέον τίποτα από αυτά - ούτε λεφτά.
Ο κύκλος παραγωγής είναι περιορισμένος και είναι αδύνατον να επιταχυνθεί.
Πέρα από τα παραπάνω, ο κύριος χορηγός, οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι και με τα δύο πόδια στην προεκλογική περίοδο και θα ξεμπερδέψουν το νωρίτερο τον Ιανουάριο του 2025, την ημέρα της ορκωμοσίας του Προέδρου των ΗΠΑ.
Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον τα κεφάλαια για να υποστηρίξουν την Ουκρανία.
Νέα πακέτα βοήθειας θα απαιτήσουν έγκριση χρηματοδότησης από το Κογκρέσο».
Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, οι Βρυξέλλες επί πολλά χρόνια συντόνιζαν τις αποφάσεις τους για την Ουκρανία με την Ουάσιγκτον.
Και μπορεί να εμφανίζει κόπωση, ωστόσο η αντιρωσική μήτρα δεν έχει χάσει τη γονιμότητά της: είναι αρκετά ικανή να παράγει χίμαιρες και νέα τέρατα.
Οι Ρώσοι δεν έχουν αυταπάτες για τους αντιπάλους τους.
Ακόμα κι αν γνωρίζουν ότι η Δύση έχασε, ότι η κατάσταση στην ουκρανική οικονομία είναι καταστροφική, ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στις δυτικές χώρες είναι οξυμμένη, γνωρίζουν ότι το 2024 θα είναι δύσκολη χρονιά.
Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης