Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις από τον Αλέξανδρο Μερκούρη (Αναλυτής): Ο Zaluzhny έπαθε νευρικό κλονισμό από τις ρίψεις των ρωσικών πυραύλων

Αποκαλύψεις από τον Αλέξανδρο Μερκούρη (Αναλυτής): Ο Zaluzhny έπαθε νευρικό κλονισμό από τις ρίψεις των ρωσικών πυραύλων
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, σε ομιλία του στη Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας, ο Zaluzhny φαινόταν τρομακτικά εκνευρισμένος και βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους υστερίας
Σε απόλυτη απελπισία βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας από τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων, καθώς ακόμα και με τη βοήθεια της Δύσης, οι Ουκρανοί υφίστανται τρομακτικές απώλειες στο μέτωπο.
Όπως αποκαλύπτει σχετικά ο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής, Αλέξανδρος Μερκούρης, η αντίδραση της διοίκησης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στις πρόσφατες, σφοδρές επιδρομές πυραύλων και drone των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές ήταν ιδιαίτερα έντονη, με την οργή να κορυφώνεται αλλά παράλληλα το ηθικό να φτάνει στα τάρταρα...
Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός, όπως σημειώνει ο ίδιος, ότι ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Zaluzhny, αντέδρασε βίαια στο άκουσμα των εξελίξεων, ιδιαίτερα από τις πληροφορίες περί θανάτου αξιωματικών από το περιβάλλον του.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, σε ομιλία του στη Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας, ο Zaluzhny φαινόταν τρομακτικά εκνευρισμένος και βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους υστερίας, κάτι που, σύμφωνα με τον ειδικό, μπορεί να υποδηλώνει νευρικό κλονισμό του στρατηγού.
«Ήταν ο ορισμός της απόλυτης υστερίας. Έμοιαζε με άνθρωπο που επρόκειτο να πάθει νευρικό κλονισμό. Και αυτό ίσως μας λέει πολλά για την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο», είπε σχετικά ο Μερκούρης.
Ο αναλυτής σημείωσε επίσης, ότι τα πλήγματα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς έδειξαν την αναποτελεσματικότητα ακόμη και των δυτικών συστημάτων αεράμυνας για την προστασία στρατηγικά σημαντικών εγκαταστάσεων.
Ο ουκρανικός στρατός συνειδητοποίησε πλέον, ότι δεν μπορεί να βασιστεί στα συγκεκριμένα συστήματα για προστασία.
Επιπροσθέτως, ο Μερκούρης επεσήμανε ότι παρόμοια συμπεράσματα έχουν εξαχθεί και από δυτικές χώρες, οι οποίες παραδέχονται την ήττα και συζητούν τώρα για την ενίσχυση της αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής πρόσθετων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων.

Ρωσία: Θέρισαν… και πάλι οι Kinzhal - Επιθέσεις σε 108 περιοχές

Ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα σε κρίσιμες στρατιωτικές και βιομηχανικές υποδομές της Ουκρανίας
 προκάλεσε χθες 8/1 η πυραυλική επίθεση της Ρωσίας, η οποία διήρκεσε πάνω από 2 ώρες.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal κατά στόχων σε στρατιωτικές και βιομηχανικές υποδομές της Ουκρανίας.
«Πραγματοποιήθηκε ομαδικό χτύπημα με όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένου του υπερηχητικού συστήματος πυραύλων Kinzhal, κατά εγκαταστάσεων του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας πως επίθεση με πυρά πυροβολικού και drones έγινε σε 108 περιοχές και 113 μονάδες πυροβολικού των Ουκρανών.

Σφαγή Ουκρανών: Νεκροί πάνω από 215.000 στρατιώτες το 2023 

Πάνω από 215.000 είναι οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου το 2023 όπως υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu.
Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο Shoigu υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του 2023 ο ουκρανικός στρατός μετρά πάνω από 215.000 νεκρούς στρατιώτες και περισσότερες από 28.000 κατεστραμμένες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού.
«Με την υποκίνηση των Δυτικών, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να οδηγεί τους στρατιώτες του σε σφαγή και αναζητά διαρκώς τρόπους για να αναπληρώσει τις δυνάμεις του.
Αυτό προφανώς και δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση στο στρατιωτικό μέτωπο, απλά θα παρατείνει τη στρατιωτική σύγκρουση» είπε ο Shoigu, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
«Διατηρούμε τη στρατηγική πρωτοβουλία σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής μάχης» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, αναφέροντας πως την ίδια στιγμή, τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν εξάντληση των πόρων και δεν μπορούν να φέρουν αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης.
Ο Shoigu υπογράμμισε πως ένα από τα βασικά καθήκοντα για το 2024 είναι η διατήρηση της ύψιστης ετοιμότητας όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα ενώ τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε τον στρατό και το ναυτικό με τα πιο σύγχρονα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βασίζονται σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και νέες φυσικές αρχές».
Όπως είπε, το υπουργείο Άμυνας θα επικεντρωθεί στον πλήρη εφοδιασμό των στρατευμάτων που συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης