Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το απόλυτο «χαστούκι» στον Olaf Scholz: Το 64,3% των Γερμανών, θέλει να αποχωρήσει από την καγκελαρία - Ποιος είναι φαβορί

Το απόλυτο «χαστούκι» στον Olaf Scholz: Το 64,3% των Γερμανών, θέλει να αποχωρήσει από την καγκελαρία - Ποιος είναι φαβορί
«Η δημοτικότητα του κ. Boris Pistorius είναι υψηλή μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, από την Αριστερά έως την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)», εξηγεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου INSA
Υπέρ της αποχώρησης του Olaf Scholz από την καγκελαρία της Γερμανίας τάσσεται το 64,3% των Γερμανών, δείχνει έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας BILD. Τη δυσαρέσκεια συμμερίζονται και σχεδόν οι μισοί από τους ψηφοφόρους του SPD. Αντιστρόφως ανάλογη είναι η δημοτικότητα του σημερινού υπουργού Άμυνας, Boris Pistorius.
Συγκεκριμένα, σχεδόν δύο στους τρεις Γερμανούς θα ήθελαν ο Schlz να παραδώσει την καγκελαρία στον υπουργό 'Αμυνας πριν από το τέλος της θητείας του, σύμφωνα με δημοσκόπηση, στην οποία αναδεικνύεται επίσης η δυσαρέσκεια και των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο πρόσωπο του κ. Olaf Scholz.
Η έρευνα που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, δείχνει ότι το 64,3% τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του Olaf Scholz από την καγκελαρία υπέρ του σημερινού υπουργού 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους και μόνο το 24,6% εκφράζει αντίθετη άποψη. Ακόμη και οι μισοί (49,7%) από τους ψηφοφόρους του SPD προτιμούν να γίνει καγκελάριος ο κ. Boris Pistorius, πριν από τις εκλογές.
Στην απευθείας εκλογή καγκελάριου, ο Olaf Scholz θα έχανε από τον Boris Pistorius 23%-17%, ενώ και στην επιλογή μεταξύ του Olaf Scholz και του αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ο Φρίντριχ Μερτς θα κέρδιζε τον καγκελάριο με 26%-23%. Ο κ. Boris Pistorious θα επικρατούσε όμως και έναντι του κ. Merz, με 25%-23%. Αν ο κ. Σολτς ήταν αντιμέτωπος με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) θα επικρατούσε άνετα, με 36% - 20%, όπως θα επικρατούσε και έναντι του Boris Pistorious, με 34%-25%. Επιπλέον, το 69% λέει «όχι» σε ένα SPD με υποψήφιο τον Scholz.
«Η δημοτικότητα του κ. Boris Pistorius είναι υψηλή μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, από την Αριστερά έως την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)», εξηγεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου INSA.
Σημειώνεται ότι στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) εξακολουθεί να προηγείται με 31% (-1), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η AfD με 23%, χωρίς μεταβολή στο ποσοστό της. Ακολουθούν το SPD με 16%(+1), οι Πράσινοι με 12% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης