Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στο Εκουαδόρ: Καρτέλ ναρκωτικών απάγει και σκοτώνει πολίτες - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Χάος στο Εκουαδόρ: Καρτέλ ναρκωτικών απάγει και σκοτώνει πολίτες - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα
Eπτά αστυνομικοί στον Ισημερινό έχουν απαχθεί από εγκληματίες
Σχετικά Άρθρα
Τουλάχιστον επτά αστυνομικοί στον Ισημερινό έχουν απαχθεί από εγκληματίες, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη, ενώ εκρήξεις σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Daniel Noboa κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Nεότερο βίντεο που διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει μάλιστα, μέλη του καρτέλ να πυροβολούν κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν προηγουμένως απαχθεί.


Ο πρόεδρος Noboa, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Νοέμβριο, κήρυξε τη Δευτέρα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας 60 ημερών -ένα μέτρο που είχε χρησιμοποιήσει με μικρή επιτυχία ο προκάτοχός του-, επιτρέποντας στρατιωτικές περιπολίες, μεταξύ άλλων και στις φυλακές, και ορίζοντας νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ως απάντηση στην εξαφάνιση του διαβόητου VIto, αρχηγού της εγκληματικής συμμορίας Los Choneros, από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 34 ετών.
Τρεις αστυνομικοί απήχθησαν στην επαρχία Λος Ρίος, ανακοίνωσε η αστυνομία αργότερα την Τρίτη, αφού μια περίπολος χτυπήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.
Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το Reuters, ακούγονται τρομοκρατημένοι ντόπιοι μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε κοντινό δρόμο.

Η εισβολή σε τηλεοπτικό studio και η απαγωγή παρουσιαστών ... on air

Νωρίτερα ένοπλοι εισέβαλαν στο στούντιο του τηλεοπτικού καναλιού του Εκουαδόρ TC Televisión και πήραν ομήρους τους παρουσιαστές που βρίσκονταν στον αέρα ενημερωτικής εκπομπής.
Η σχετική είδηση μεταδόθηκε από την εφημερίδα El Universo.


Το βίντεο από τη ζωντανή μετάδοση, το οποίο δημοσίευσε το τοπικό ειδησεογραφικό μέσo, δείχνει έξι μασκοφόρους άνδρες να στρέφουν τα όπλα στους υπαλλήλους του καναλιού με τους τελευταίους να ξαπλώνουν αμέσως στο πάτωμα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι.
Τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας φέρονται να συνδεόνται με την απόδραση του βαρόνου των ναρκωτικών που προκάλεσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης