Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να χρησιμοποιούν μαζικά «σιγαστήρες» για drones FPV

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να χρησιμοποιούν μαζικά «σιγαστήρες» για drones FPV
Είναι γνωστό ότι παρόμοια συστήματα εγκαθίστανται στα περισσότερα γερμανικά οχήματα και τοποθετούνται και σε τανκς
Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν ένα γερμανικής κατασκευής μαχητικό όχημα πεζικού Marder 1A3 που ανήκει στο 10ο Σώμα Στρατού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, εξοπλισμένο με το σύστημα Sania για την αντιμετώπιση και κατάρριψη drones.
Το σύστημα Sania είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο ανίχνευσης και καταστολής των drone.
Όπως σημειώνεται στη δημοσίευση του Army Recognition, τα drones FPV ελέγχονται απευθείας από τον χειριστή, χωρίς επικοινωνία με δορυφορική πλοήγηση, γεγονός που τα καθιστά λιγότερο ευάλωτα στον ηλεκτρονικό πόλεμο.
Ωστόσο, μπορούν να απενεργοποιηθούν από παρεμβολές. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων drones είναι το σχετικά χαμηλό κόστος τους, που κυμαίνεται από 500 έως 1.000 δολάρια.
Παρά τη χαμηλή τιμή τους, είναι ικανά να προκαλέσουν ζημιές σε στρατιωτικό εξοπλισμό, το κόστος του οποίου είναι... πολλαπλάσιο από το κόστος του UAV.
Ο περιορισμένος χρόνος πτήσης και το χαμηλό ωφέλιμο φορτίο, που επιτρέπει στα UAV να είναι εξοπλισμένα με φορτίο μάχης έως και 1 κιλό, αποτελούν περιορισμούς κατά τη χρήση των drones FPV.
Το σύστημα Sania λειτουργεί ως εξής: ανιχνεύει την παρουσία drones FPV σε ακτίνα 1,5 km και, όταν  τα εντοπίσει, ενεργοποιεί ένα anti-drone "jammer" ικανό να καταστέλλει τα σήματα ελέγχου UAV σε απόσταση έως και 1 km. Είναι γνωστό ότι παρόμοια συστήματα εγκαθίστανται στα περισσότερα γερμανικά οχήματα και τοποθετούνται και σε τανκς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης