Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άγρια κόντρα των ΥΠΕΞ Ισραήλ - Τουρκίας από το ... X: «O Erdogan συνέτριψε τη δημοκρατία, το όνομα και την οικονομία της Τουρκίας»

Άγρια κόντρα των ΥΠΕΞ Ισραήλ - Τουρκίας από το ... X: «O Erdogan συνέτριψε τη δημοκρατία, το όνομα και την οικονομία της Τουρκίας»
«Το μόνο που του απομένει είναι να υποκινήσει τον λαό του εναντίον του Ισραήλ» τονίζει κατά του Erdogan ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Σκληρό διπλωματικό μπρα ντε φερ πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα Υπουργεία Εξωτερικών του Ισραήλ και της Τουρκίας, όχι μέσω κάποιας επίσημης συνάντησης, αλλά ... από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος της Άγκυρας, τονίζοντας σε υψηλούς τόνους κατά του Τελ Αβίβ ότι «η ισραηλινή κατοχή, η ισραηλινή επεκτατική νοοτροπία και οι ενέργειες που αγνοούν εντελώς τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και τις ηθικές αρχές έχουν οδηγήσει στην καταστροφική κατάσταση στη Γάζα»,
Στην ανάρτησή του, το Τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει ότι η Τουρκία «παρακολουθεί στενά τις ακροάσεις στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) σχετικά με τις παραβιάσεις του Ισραήλ της Σύμβασης για τη Γενοκτονία του 1948».



Ωστόσο, η απάντηση του Τελ Αβίβ -και πάλι μέσω του X ή πρώην Twitter- ήταν άμεση.
Ειδικότερα, στο δικό του σχόλιο, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Katz υποστήριξε ότι «ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan συνέτριψε την τουρκική δημοκρατία, την τουρκική οικονομία, το όνομα της Τουρκίας. Το μόνο που του απομένει είναι να υποκινήσει τον λαό του εναντίον του Ισραήλ».
Τωρά μένει να φανεί κατά πόσο η διπλωματική κόντρα θα μεταβιβαστεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, εκεί όπου ουκ ολίγες φορές Erdogan και Netanyahu ανταλάσσουν σφοδρά διπλωματικά πυρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης