Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ο Erdogan ζητά από τους αξιωματούχους να μην πάνε στο Νταβός, λόγω Γάζας

Τουρκία: Ο Erdogan ζητά από τους αξιωματούχους να μην πάνε στο Νταβός, λόγω Γάζας
«Μποϊκοτάρει» το Νταβός ο Τούρκος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Να παραλείψουν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ζήτησε από τους αξιωματούχους της χώρας του, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, εξαιτίας της στάσης των διοργανωτών στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Hamas.
Ο υπουργός Οικονομικών Mehmet Simsek σχεδίαζε να παραστεί στην ετήσια συνάντηση πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών μέχρι που ο Erdogan τον εμπόδισε να πάει, είπαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, η απόφαση του Τούρκου προέδρου να αποσύρει τα ανώτατα στελέχη του από τη σύνοδο κορυφής περιπλέκει τις προσπάθειες της Τουρκίας να επανασυνδεθεί με τους παγκόσμιους επενδυτές μετά από χρόνια αντισυμβατικών πολιτικών που τους είχαν απομακρύνει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Erdogan χρησιμοποιεί το Νταβός για να πάρει πολιτική θέση για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, καθώς το 2009, ο πρόεδρος Erdogan αποχώρησε εξοργισμένος από μια συζήτηση με τον τότε πρόεδρο του Ισραήλ σχετικά με τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Γάζα το προηγούμενο έτος και υποσχέθηκε να μην επιστρέψει. Δεν επέστρεψε ποτέ, αν και Τούρκοι αξιωματούχοι άρχισαν να συμμετέχουν ξανά μετά από μερικά χρόνια.
Επισημαίνεται πως η Τουρκία δεν θεωρεί τη Hamas τρομοκρατική οργάνωση και μάλιστα είναι γνωστό ότι δίνει καταφύγιο σε σημαίνοντα μέλη της να οργανώνουν επιχειρήσεις και χρηματοδοτικά δίκτυα από το τουρκικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης