Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο στρατηγός Zaluzhny ανησυχεί να μην χάσει η Ουκρανία το Kharkiv

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο στρατηγός Zaluzhny ανησυχεί να μην χάσει η Ουκρανία το Kharkiv
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, η κατάσταση στην περιοχή του Kharkiv είναι πολύ άσχημη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι Ουκρανοί στρατηγοί δεν γνωρίζουν ακόμη τι μέτρα να λάβουν για να διορθώσουν την κατάσταση
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valeriy Zaluzhny και άλλοι εκπρόσωποι του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας συγκεντρώθηκαν κοντά στο Kharkiv λόγω των φόβων ότι οι Ρώσοι θα πάρουν τον έλεγχο της περιοχής, τόνισε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης .
«Το Kharkiv είναι ένα μεγάλο βιομηχανικό κέντρο.
Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε μεγάλη ένταση, φοβούνται πολύ ότι η Ρωσία μπορεί να σχεδιάζει κάτι εκεί».
Υπενθύμισε ότι μια μεγάλη συνάντηση της στρατιωτικής διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή αυτή πριν από αρκετές ημέρες.
Συμμετείχαν ο Ανώτατος Διοικητής Valery Zaluzhny, καθώς και ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Alexander Syrsky και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Rustem Umerov.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, η κατάσταση στην περιοχή του Kharkiv είναι πολύ άσχημη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι Ουκρανοί στρατηγοί δεν γνωρίζουν ακόμη τι μέτρα να λάβουν για να διορθώσουν την κατάσταση.
Μετά τη μεγάλη αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανών, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν σημαντική επιτυχία στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, κατέλαβαν την Marinka και ανέκτησαν εδάφη στο Bakhmut και Donetsk.

Η Ρωσία έπληξε τις ουκρανικές θέσεις εκτόξευσης πυραύλων αεράμυνας

Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται σε θέσεις εκτόξευσης πυραύλων αεράμυνας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η Ρωσία, έχοντας εξαντλήσει την αεράμυνα της Ουκρανίας στοχεύει τώρα σε δυτικού τύπου εκτοξευτές, μονάδες πυραύλων και σταθμούς ραντάρ», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Οι ρωσικές πυροβολαρχίες και οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις άρχισαν να πραγματοποιούν επιχειρήσεις για την υπονόμευση σημαντικού εχθρικού εξοπλισμού και στρατηγικών στόχων πολύ πιο συχνά.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Μερκούρη, οι πυραυλικές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες έχουν βελτιωθεί σε απόδοση σημαντικά για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις .
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε προηγουμένως ότι από την αρχή του έτους, η ρωσική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει 41 πλήγματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, αεροδρόμια και οπλοστάσια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης