Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «μικροσκόπιο» του Ευρωκοινοβουλίου η Ελλάδα για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου

Στο «μικροσκόπιο» του Ευρωκοινοβουλίου η Ελλάδα για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου
Μετά το «πράσινο φως» από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο συζήτηση αλλά και σχετικό ψήφισμα
Στο «μικροσκόπιο» του Ευρωκοινοβουλίου μπαίνει η Ελλάδα για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου.
Μετά το «πράσινο φως» από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο συζήτηση αλλά και σχετικό ψήφισμα.
Το ψήφισμα θα λάβει χώρα στην πρώτη Ολομέλεια του Φεβρουαρίου και θα αποτελεί τη συνέχεια της συζήτησης που θα έχει προηγηθεί.
Η σχετική απόφαση για τη διεξαγωγή ψηφίσματος ελήφθη τη Δευτέρα 15/1, με ψήφους 200 υπέρ, 119 κατά και 8 «παρών», σε σύνολο 327 ψηφισάντων ευρωβουλευτών.
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. έχουν ζητήσει και σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης ανέφερε ότι η εισηγήτρια της σχετικής έκθεσης και ευρωβουλευτής των Ολλανδών Φιλελευθέρων Σοφί Ιντ’ Βελντ, έκανε ανοιχτά λόγο για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία δεν έχει εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα.
Παράλληλα ο αντιπρόεδρος του ΕΚ στο Twitter, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε σε σχετική ανάρτηση:
“Κόλαφος για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο.
Η Ολομέλεια μόλις αποφάσισε με 200 υπέρ-119 κατά και 8 αποχές, η προγραμματισμένη συζήτηση στις 17/1/ για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου ειδικά στην Ελλάδα, να συνοδευτεί με την έγκριση ψηφίσματος!
Η πρόταση κατατέθηκε από την πολιτική ομάδα του Macron, Renew.
Ψηφίστηκε από την Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινους. Πέρασε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία παρά το ΟΧΙ του ΕΛΚ και της Ακροδεξιάς. Ο αλά καρτ «φιλελευθερισμός» της ΝΔ δεν πείθει το ΕΚ. Ούτε καν την Ευρωομάδα του Μακρόν!
Συμπαγές μέτωπο υπέρ του ψηφίσματος από το Renew έως την Αριστερά, σύμπραξη Δεξιάς-Ακροδεξιάς κατά του ψηφίσματος”.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης