Τελευταία Νέα
Διεθνή

Που βρίσκονται οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι του πλανήτη - Ιλιγγιώδης η διαφορά της πρώτης από τη δεύτερη χώρα

Που βρίσκονται οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι του πλανήτη - Ιλιγγιώδης η διαφορά της πρώτης από τη δεύτερη χώρα
Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της UBS και της Credit Suisse
Τα περισσότερα εκατομμύρια ... εκατομμυριούχων φαίνεται πως βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν το 40% της παγκόσμιας  οικονομικής ελίτ με την Κίνα και τη Γαλλία να έπονται κατά πολύ.
Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ κατέχουν την πρωτιά στον παγκόσμιο πληθυσμό των εκατομμυριούχων με το συντριπτικό 40% των υπερ-πλούσιων, ενώ η Κίνα η Γαλλία ακολουθούν πολύ πιο πίσω.
Σύμφωνα με τον πίνακα του Visual Capitalist, που αξιοποιεί στοιχεία από την UBS και την Credit Suisse, οι ΗΠΑ φιλοξενούν τον εντυπωσιακό αριθμό των 22,7 εκατομμυρίων εκατομμυριούχων, ξεπερνώντας την Κίνα με 6,2 εκατομμύρια και τη Γαλλία με 2,8 εκατομμύρια.

ωισθαλμιλιονερς.JPG

Επισημαίνεται πως η πλειοψηφία των εν λόγω εκατομμυριούχων διαθέτει από 1 έως 5 εκατομμύρια δολάρια, καταλαμβάνοντας έτσι το 87% της σχετικής λίστας.
Απεναντίας, η οικονομική ελίτ του παγκόσμιου πληθυσμού που κατέχει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια, συνιστά μόλις το 4,6%.
Κι ενώ δισεκατομμυριούχοι όπως ο CEO της Tesla Elon Musk μονοπωλεί τα δημοσιεύματα του Τύπου, φαίνεται πως η άτυπη συνομοταξία των εκατομμυριούχων είναι έτι πολυπληθέστερη.
Ειδικότερα, από το 2023, υπάρχουν σχεδόν 22 εκατομμύρια εκατομμυριούχοι στη «χώρα των ευκαριών», συμπεριλαμβανομένων γνωστών προσώπων όπως ο Dwayne Johnosn, η Dolly Parton, η Jennifer Lopez και πολλοί/ες ακόμα.
Φυσικά, ο ιδιοκτήτης της Tesla και του X εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ, αφού διαθέτει πάνω από 251 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τον Jeff Bezos κατά 90 δισεκατομμύρια δολάρια.
Άλλοι αξιοσημείωτοι δισεκατομμυριούχοι είναι οι Larry Ellison, Warren Buffet, Bill Gates και Mark Zuckerberg.
Το παράδοξο είναι ότι ένα μικρό, μόνον, ποσοστό αυτών των πλουσιών αισθάνονται πραγματικά υπερ-πλούσιοι, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο.
Μόλις το 8% των Αμερικανών με τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια σε επενδύσεις θεωρούν τον εαυτό τους πλούσιο, σύμφωνα με έρευνα της Ameriprise Financial σε περισσότερους από 3.000 ενήλικες.
Αυτό το ποσοτό αντιστοιχεί σε μόλις ... 240 άτομα.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης