Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη AP: Οι ΗΠΑ βάζουν εκ νέου τους Houthis στην επίσημη λίστα με τις «ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις»

Αποκάλυψη AP: Οι ΗΠΑ βάζουν εκ νέου τους Houthis στην επίσημη λίστα με τις «ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις»
Το 2021, η κυβέρνηση Biden είχε αφαιρέσει κι επίσημα το κίνημα των Houthis της Υεμένης από τη λίστα με τις «ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις» και «ειδικά χαρακτηρισμένους παγκόσμιους τρομοκράτες»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σχεδιάζουν να τοποθετήσουν εκ νέου τους αντάρτες Houthis της Υεμένης στην επίσημη, μαύρη λίστα της Ουάσινγκτον με  τις «ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις» και «ειδικά χαρακτηρισμένους παγκόσμιους τρομοκράτες», σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Associated Press.
Επισημάινεται ότι το 2021, η κυβέρνηση Biden είχε αφαιρέσει κι επίσημα το κίνημα των Houthis της Υεμένης από τη σχετική λίστα με τις «ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις» και «ειδικά χαρακτηρισμένους παγκόσμιους τρομοκράτες».
Ως τότε, αυτοί οι διπλωματικοί χαρακτηρισμοί παρεμπόδιζαν δραματικά τις προσπάθειες παροχής βοήθειας στην καθημαγμένη από τον πόλεμο Υεμένη.
Τα Ηνωμένα Έθνη από κοινού με ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν κατηγορήσει τις ΗΠΑ, καθώς η απουσία οιασδήποτε ανθρωπιστικής βοήθειας απειλούσε να καταστρέψει έτι περαιτέρω τη χώρα.
Πάντως, από πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden δεν κατέστη σαφές το κατά πόσο ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να εντάξει εκ νέου τους Houthis στη λίστα με τις χαρακτηρισμένες «τρομοκρατικές οργανώσεις.
Ωστόσο, η τελευταία εξέλιξη δίνει μια άλλη τροπή στην πολεμική κλιμάκωση μεταξύ της Δύσης και του σιιτικού κινήματος της Υεμένης, Houthis.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης