Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO της UBS: Μην ακούτε τους «ακαδημαϊκούς» για τους ισολογισμούς της τράπεζας

CEO της UBS: Μην ακούτε τους «ακαδημαϊκούς» για τους ισολογισμούς της τράπεζας
Αρκετοί Ελβετοί είναι επιφυλακτικοί για το μέλλον της εθνικής οικονομίας, καθώς "βομβαρδίζονται" καθημερινά από αρκετούς ακαδημαϊκούς, εστιάζοντας αποκλειστικά στα μεγέθη του ισολογισμού της σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας
Οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse παραμένουν έντονες, όπως επιβεβαίωσε και με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας, Sergio Ermotti.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "όσοι ανησυχούν για τους ισολογισμούς της τράπεζας, καθοδηγούνται από ακαδημαϊκούς, που κανονικά θα πρέπει να κοιτάνε την δουλειά τους".
Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse τον Ιούνιο του 2023 στο πλαίσιο επιχείρησης διάσωσής της κατόπιν συμφωνίας με τις ελβετικές αρχές, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση του ιστορικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, αλλά και να προστατευτεί η οικονομία της χώρας.
Υπενθυμίζεται πως ο Ermotti, επανήλθε στο τιμόνι της τράπεζας, ώστε να επιβλέψει την διαδικασία της εξαγοράς.
Η τιμή της μετοχής της UBS ανέβηκε ξανά πάνω από τα 25 ελβετικά φράγκα, καθώς είχε φτάσει να σημειώνει πτώση κάτω από τα 17 φράγκα όταν ολοκληρώθηκε το deal με την Credit Suisse.
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τα δεδομένα της UBS προκαλούν ανησυχία συνολικά για το ρίσκο που καλείται να αντιμετωπίσει η ελβετική οικονομία.
Μιλώντας σήμερα στο CNBC από το Νταβός, ο Ermotti ανέφερε πως καταλαβαίνει πολύ καλά τους λόγους που αρκετοί Ελβετοί είναι επιφυλακτικοί για το μέλλον της εθνικής οικονομίας, καθώς "βομβαρδίζονται" καθημερινά από αρκετούς ακαδημαϊκούς, εστιάζοντας αποκλειστικά στα μεγέθη του ισολογισμού της σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας.
"Αν κοιτάξουμε προσεκτικά τα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ή ως ποσοστό επί του ισολογισμού, θα ανακαλύψουμε ότι η νέα UBS δεν αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο.
Το ρίσκο που αναλαμβάνουμε έχει να κάνει με δάνεια και πράγματα που έχουν χαμηλό ρίσκο", τόνισε.
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επισημάνει το γεγονός πως η εστίαση στο ρίσκο από την φορολογία, δεν λαμβάνει υπόψη τις φορολογικές εισφορές της ίδιας της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης