Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μποϋκοτάρει το Νταβός ο Erdogan - Απαγόρευσε στους υπουργούς του να συμμετάσχουν

Μποϋκοτάρει το Νταβός ο Erdogan - Απαγόρευσε στους υπουργούς του να συμμετάσχουν
Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab, χαρακτήρισε τη Hamas «τρομοκρατική οργάνωση», ενώ ο Erdogan, σε πολλές περιπτώσεις, την περιέγραψε ως «ένα πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές»
Nα μην συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan από τους αξιωματούχους της χώρας του,λόγω της θέσης των διοργανωτών για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
«Ο Υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Mehmet Simsek σχεδίαζε να παρευρεθεί στην ετήσια συγκέντρωση πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών έως ότου ο Erdogan, ο οποίος επέκρινε τη συμπεριφορά του Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα, τον εμπόδισε να πάει», αναφέρει το Bloomberg.
Ένας εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ δήλωσε ότι «η σοβαρή κατάσταση ασφάλειας και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μέση Ανατολή θα αποτελέσει βασικό θέμα» της συνόδου κορυφής.
"Θα παρέχουμε μια πλατφόρμα σε βασικούς ενδιαφερόμενους από την περιοχή και πέραν αυτής για να ανταλλαχθούν απόψεις σχετικά με τον τρόπο αποκλιμάκωσης και εύρεσης τρόπων επιστροφής στη διπλωματία.
Από αυτή την άποψη, θα έχουμε επίσης πάνω από 50 ηγέτες από τον αραβικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλού -επίπεδο Παλαιστίνιου αντιπροσώπου», είπαν.

Οι θέσεις κατά του Ισραήλ

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab, χαρακτήρισε τη Hamas «τρομοκρατική οργάνωση», ενώ ο Erdogan, σε πολλές περιπτώσεις, την περιέγραψε ως «ένα πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές» και «μια οργάνωση απελευθέρωσης».
Το Bloomberg αναφέρει ότι η απόφαση που έλαβε ο Erdogan να αποσύρει τους ανώτατους αξιωματούχους της Τουρκίας από τη σύνοδο κορυφής περιπλέκει τις προσπάθειες της Τουρκίας να επανασυνδεθεί με τους παγκόσμιους επενδυτές μετά από χρόνια αντισυμβατικών πολιτικών που τους έδιωξαν μακριά.
Ο Erdogan ήταν πολύ σαφής για την υποστήριξή του στην παλαιστινιακή αντίσταση από τις πρώτες ημέρες του πολέμου.
Αναφερόμενος στις ενέργειες του Ισραήλ ως «απάνθρωπες», ο Τούρκος αρχηγός του κράτους είπε ότι «Το Ισραήλ μπορεί να θεωρήσει τη Hamas τρομοκρατική οργάνωση μαζί με τη Δύση.
Η Δύση σας χρωστάει πολλά. Αλλά η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα».
Ο Erdogan είπε τότε ότι η Hamas δεν ήταν τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια ομάδα αγωνιστών της ελευθερίας που υπερασπίζονται τη γη τους.
"Το Ισραήλ εφαρμόζει μια στρατηγική ολοκληρωτικής καταστροφής μιας πόλης μαζί με τους ανθρώπους του...
Λέω ανοιχτά ότι το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος...
Εάν το Ισραήλ συνεχίσει τις σφαγές του, θα καταγράψει παντού ότι είναι ένα τρομοκρατικό κράτος καταραμένο σε όλο τον κόσμο", είπε επίσης ο Erdogan τον Νοέμβριο του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης