Τελευταία Νέα
Διεθνή

H θέση του Bill Gates για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Τίποτα δεν θα είναι τον ίδιο στον πλανήτη σε πέντε χρόνια

H θέση του Bill Gates για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Τίποτα δεν θα είναι τον ίδιο στον πλανήτη σε πέντε χρόνια
Ο ιδρυτής της Microsoft πιστεύει ότι η ιστορία δείχνει ότι με κάθε νέα τεχνολογία έρχεται πρώτα ο φόβος και μετά η νέα ευκαιρία
Ο Bill Gates είναι γνωστό πως είναι θετικός στην «επανάσταση» που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη, τώρα όμως προβλέπει ότι η τεχνολογία θα αναδιαμορφώσει τη ζωή μας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης έχει προκαλέσει φόβο ότι η τεχνολογία θα εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι περίπου το 40% των θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να επηρεαστεί από την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο Gates δεν διαφωνεί απαραίτητα με αυτήν την ιδέα, αλλά πιστεύει ότι η ιστορία δείχνει ότι με κάθε νέα τεχνολογία έρχεται πρώτα ο φόβος και μετά η νέα ευκαιρία.
«Όπως με την παραγωγικότητα της γεωργίας το 1900, οι άνθρωποι έλεγαν “Ε, τι θα κάνουν οι άνθρωποι;” Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν πολλά νέα πράγματα, πολλές νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας και είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι όταν όλοι ασχολούνταν με τη γεωργική εργασία», δήλωσε ο Gates. «Έτσι θα γίνει και εδώ», τόνισε.
Σε συνέντευξή του στον Fareed Zakaria του CNN την Τρίτη, ο Gates προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη, δείχνοντας συγκεκριμένα ότι βοηθά τους γιατρούς να κάνουν τη γραφειοκρατία που απαιτείται στο επάγγελμά τους, κάτι που είναι «μέρος της δουλειάς που δεν τους αρέσει και μπορούμε να το κάνουμε πολύ αποτελεσματικό».
Ο Gates είπε επίσης ότι η πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει μέσω «του τηλεφώνου ή του υπολογιστή που έχετε ήδη συνδέσει μέσω της σύνδεσης στο Διαδίκτυο που ήδη έχετε».

Όσα είπε για το ChatGPT

Είπε επίσης ότι οι βελτιώσεις με το ChatGPT-4 του OpenAI ήταν «δραματικές» επειδή μπορεί «ουσιαστικά να διαβάζει και να γράφει», επομένως είναι «σχεδόν σαν να έχεις έναν υπάλληλο που να είναι δάσκαλος, να δίνει συμβουλές υγείας, να βοηθά στη σύνταξη κώδικα, να βοηθά με κλήσεις τεχνικής υποστήριξης».
Τόνισε ότι η ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στον εκπαιδευτικό ή ιατρικό τομέα θα είναι «φανταστική».
Υπενθυμίζεται πως η Microsoft έχει μια συνεργασία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με το OpenAI και ο Bill Gates παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Microsoft.

«Δεν με απασχολεί αν θα χάσω τα πλούτη μου»

Είπε στο CNN ότι δεν ανησυχεί μήπως χάσει τα πλούτη του.
«Έχω περισσότερα από αρκετά χρήματα για τη δική μου κατανάλωση», δήλωσε ο Gates όταν ο Zakaria τον ρώτησε πώς πάνε οι φιλανθρωπικές προσπάθειες.
«Βάζω τον εαυτό μου να κατέβει στη λίστα και θα είμαι περήφανος όταν πέσω εντελώς έξω».
Ο συνιδρυτής της Microsoft και η πρώην σύζυγός του, Μelinda Gates, έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία του πλούτου τους στο ίδρυμα που ίδρυσαν μαζί πριν από 20 χρόνια, καθώς και σε άλλες φιλανθρωπικές προσπάθειες.
Το 2022, ο Gates ανακοίνωσε την πρόθεση του ιδρύματος να χαρίσει 9 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2026.
Είπε ότι είναι «ενθουσιασμένος που θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο» στους οργανισμούς στους οποίους τα δώσει.
Τέλος ανέφερε ότι ο ίδιος και συνεργάτες όπως ο Warren Buffett έχουν δώσει περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμά του. Με ρυθμό 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ο Γκέιτς προβλέπει ότι θα έχει δώσει όλα τα χρήματά του σε περίπου 20 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης