Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Great Reset ολοκληρώνεται στην ΕΕ: Έρχεται υποδούλωση της ενημέρωσης διά χειρός Schwab και Von der Leyen - Ο παράγων Elon Musk

Το Great Reset ολοκληρώνεται στην ΕΕ: Έρχεται υποδούλωση της ενημέρωσης διά χειρός Schwab και Von der Leyen - Ο παράγων Elon Musk
«Κύριο μέλημά μας την επόμενη διετία δεν θα είναι τα γεωπολιτικά ή το κλίμα, αλλά η παραπληροφόρηση» δήλωσε η Ursula Von der Leyen
Oμιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός εκφώνησε στις ελίτ του κόσμου η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ζητώντας από τους παγκοσμιοποιητές να ελέγξουν τη ροή όλων των πληροφοριών καθώς «προϊόντος του χρόνου μεταβαίνουμε στη νέα, ψηφιακή εποχή».
«Κύριο μέλημά μας την επόμενη διετία δεν θα είναι τα γεωπολιτικά ή το κλίμα, αλλά η παραπληροφόρηση» δήλωσε η Von der Leyen, προσθέτοντας ότι «το όριο μεταξύ online και του offline γίνεται όλο και πιο λεπτό, και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό στην εποχή της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης».

Απευθυνόμενη στις ελίτ προσφωνώντας τες «Εξοχότητες» και χαρακτηρίζοντας με τον επίθετο «αγαπητός» τον Klaus Schwabb στην εισαγωγή της, η Von der Leyen ζήτησε την ανάπτυξη ενός «νέου παγκόσμιου πλαισίου για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης» και μια υπόσχεση που θα «οδηγήσει σε παγκόσμια συνεργασία» για την αποτροπή διάδοσης της «παραπληροφόρησης», όπερ σημαίνει πληροφορίες που δεν θέλουν να γνωρίζετε.
«Πολλές από τις λύσεις βρίσκονται όχι μόνο σε χώρες που συνεργάζονται αλλά, πολύ σημαντικό, σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και δημοκρατίες που συνεργάζονται» είπε, προσθέτοντας ότι «Παρότι οι κυβερνήσεις έχουν πολλούς μοχλούς για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, οι επιχειρήσεις έχουν [sic] την καινοτομία, την τεχνολογία, τα ταλέντα για να προσφέρουν τις λύσεις που χρειαζόμαστε για την καταπολέμηση απειλών όπως η κλιματική αλλαγή ή η παραπληροφόρηση».
Επιπλέον, η Von der Leyen είπε ότι το 2024 είναι «η μεγαλύτερη εκλογική χρονιά στην ιστορία» και εξέφρασε την ανησυχία ότι «η ελευθερία συνοδεύεται από κινδύνους».
«Θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το άνοιγμά μας, τόσο από μέσα όσο και από έξω.
Πάντα θα γίνονται προσπάθειες να μας βγάλουν εκτός τροχιάς», πρόσθεσε.
Η επικεφαλής του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ υποστήριξε τον ευρωπαϊκό νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο οποίος υπό το πρόσχημα της πρόληψης της «ρητορικής μίσους» καθιερώνει ελέγχους σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
«Με τον Νόμο μας για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, προσδιορίσαμε την ευθύνη των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών για το περιεχόμενο που προωθούν και διαδίδουν» καυχήθηκε η Von der Leyen.
Και κατέληξε «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντιμετωπίζουμε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια τάξη στη μεταπολεμική εποχή.
Αλλά στο μυαλό μου, δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα».
Ο παράγων Musk και οι «κανόνες» της ΕΕ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νούμερο ένα στόχος αυτών των μη εκλεγμένων τεχνοκρατών είναι ο Elon Musk και ο X, δεδομένου ότι έχουν ήδη κάθε άλλη μεγάλη πλατφόρμα στις τσέπες τους.
Στο περσινό συνέδριο του WEF, η Věra Jourová, η οποία κατέχει τον απίστευτα οργουελικό τίτλο του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αξίες και τη διαφάνεια, σχολίασε ότι ο «απολυταρχισμός της ελευθερίας του λόγου» του Musk δεν συμβαδίζει με τους νέους διαδικτυακούς κανονισμούς της ΕΕ.
«Το μήνυμά μας ήταν σαφές: έχουμε κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται, διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις» δήλωσε ο Jourová, προσθέτοντας «Η εποχή της Άγριας Δύσης τελείωσε, εμείς είμαστε οι προστάτες της ελευθερίας του λόγου».
Φέτος στο Νταβός, ο Jourová συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τους επικεφαλής του Meta και του YouTube για να βεβαιωθεί ότι «παίζουν με τους κανόνες»…
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης