Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bratishka: Το ρωσικό drone - ασθενοφόρο που σώζει τους τραυματισμένους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης

Bratishka: Το  ρωσικό drone - ασθενοφόρο που σώζει τους τραυματισμένους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης
Το μη επανδρωμένο όχημα έχει μήκος 1,2 μέτρα και βάρος περίπου 200 κιλά, είναι εξοπλισμένο με κάμερα και έχει μεταφορική ικανότητα έως και 150 κιλά
Τα μη επανδρωμένα εναέρια, επίγεια και θαλάσσια drones έχουν γίνει ένα εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία φέρνοντας πιο κοντά στην πραγματικότητα τα δυστοπικά σενάρια επιστημονικής φαντασία για μελλοντικές μάχες ανθρώπων εναντίον μηχανών.
Αλλά τα robot μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να σώσουν ζωές.
Ένας βετεράνος διοικητής του Donbass τις εντυπώσεις του για το Bratishka (σ.σ. Αδελφός), ένα νέο ασθενοφόρο - robot που έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τραυματίες στρατιώτες από το πεδίο της μάχης.
«Σήμερα, συμμετείχα σε δοκιμές επί του πεδίου του μη επανδρωμένου οχήματος Bratishka, που δημιουργήθηκε από Ρώσους μηχανικούς.
Αυτή η μικροσκοπική συσκευή τρακτέρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πραγματικές επιχειρήσεις μάχης και σε διάφορες καταστάσεις, όπως εκκαθάριση ναρκοπεδίων, έφοδος σε εχθρικές θέσεις χρησιμοποιώντας αυτόματο τουφέκι ή ATGM εγκατεστημένο επί του σκάφους.
Μπορεί να παραδώσει όπλα, να διεξάγει αναγνώριση, να συμμετέχει σε ηλεκτρονικό πόλεμο, να πολεμήσει εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκκένωση τραυματιών, παράδοση πυρομαχικών σε θέσεις πρώτης γραμμής, κ.λπ., ανάλογα με τις ανάγκες των στρατευμάτων και τα εξαρτήματά του επί του σκάφους», δήλωσε ο εθελοντής διοικητής της πολιτοφυλακής Donbass Viktor Anosov, μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης για το σχέδιο.

Ασθενοφόρο με πανοπλία

Το Bratishka είναι το πνευματικό τέκνο ενός Ρώσου λάτρη της ρομποτικής και μηχανικού ονόματι Konstantin και εμπνεύστηκε να δημιουργήσει το robot αφού του είπαν φίλοι που συμμετείχαν στις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. για τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν για την απομάκρυνση τραυματιών από τη γραμμή του πυρός σε περιόδους εχθρικών βομβαρδισμών.
Το μη επανδρωμένο όχημα έχει μήκος 1,2 μέτρα και βάρος περίπου 200 κιλά, είναι εξοπλισμένο με κάμερα και έχει μεταφορική ικανότητα έως και 150 κιλά.
Έχει χρόνο αντοχής πέντε ώρες και μπορεί να ταξιδέψει έως και 10 χιλιόμετρα την ώρα.
Το Bratishka λειτουργεί με τηλεχειρισμό χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένη συχνότητα με εμβέλεια έως 2,5 χιλιόμετρα, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 10 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας ένα dronecopter και έναν επαναλήπτη σήματος.
Για προστασία, το drone είναι εξοπλισμένο με πανοπλία αρκετά παχιά για να επιβιώσει από σφαίρα πολυβόλου και ο Konstantin έχει αναπτύξει ένα σύστημα εκτόξευσης χειροβομβίδων καπνού για να κάνει δύσκολη τη στόχευση του εχθρού. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης