Τελευταία Νέα
Διεθνή

O… εκβιασμός του Musk προς τους επενδυτές της Tesla: Απειλεί με νέα projects «έξω» από την εταιρεία EV

O… εκβιασμός του Musk προς τους επενδυτές της Tesla: Απειλεί με νέα projects «έξω» από την εταιρεία EV
Το διοικητικό συμβούλιο της Tesla απαρτίζεται από φίλους και μέλη της οικογένειας του Elon Musk
Σχετικά Άρθρα
Για εκβιασμό του Elon Musk προς τους μετόχους της Tesla, κάνουν λόγο θεσμικοί επενδυτές.
Τα σχόλια του Elon Musk σχετικά με την αύξηση του μεριδίου του στη δική του εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων είναι παράξενα και ισοδυναμούν με «εκβιασμό» των επενδυτών της Tesla, σύμφωνα με τον επί μακρόν «ταύρο» της Tesla, Ross Gerber.
Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Gerber επεσήμανε την ανάρτηση του Musk στο X, στην οποία ο CEO της Tesla δήλωσε ότι «αισθάνεται άβολα» για την ανάπτυξη έργων ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Tesla, εκτός εάν το ποσοστό ιδιοκτησίας του αυξηθεί σε τουλάχιστον 25%. Η μετακίνηση τέτοιων έργων σε άλλη οντότητα ή εταιρεία θα ήταν ένα μεγάλο αρνητικό στοιχείο για την ιστορία ανάπτυξης της εταιρείας, υποστήριξαν οι αναλυτές αυτή την εβδομάδα.
Αλλά η ιδέα ότι ο Musk δεν έχει ήδη τον έλεγχο της Tesla είναι «παράλογη», δήλωσε ο Gerber, δεδομένου ότι ο Musk κατέχει ήδη το 13% της εταιρείας, ένα μερίδιο αξίας περίπου 150 δισ. δολαρίων. Προηγουμένως, ο Musk κατείχε το 22%, προτού πουλήσει μετοχές αξίας σχεδόν 40 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την αγορά του Twitter στο τέλος του 2022.
Τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών του Musk καθιστούν επίσης το σημερινό του μερίδιο στην Tesla πιο κοντά στο 20%, εκτίμησε ο Gerber.
«Τώρα φαίνεται να εκβιάζει τους μετόχους της Tesla, λέγοντας ότι δεν θα κατασκευάσει πράγματα για εμάς αν δεν πάρει άλλα 30 δισ. δολάρια», δήλωσε ο Gerber. «Πού στον κόσμο έχει λογική το να πληρώνει κανείς ένα CEO με 30 δισ. δολ., ο οποίος έχει ήδη μερίδιο 150 δισ. δολαρίων στην εταιρεία;» πρόσθεσε αργότερα.
Ο έλεγχος του Musk στην εταιρεία υποβοηθείται από το διοικητικό συμβούλιο της Tesla, υποστηρίζει ο Gerber, το οποίο αποτελείται από «όλους τους φίλους του» και μέλη της οικογένειάς του. Ο αδελφός του Musk, ο Kimbal Musk, είναι ένας τέτοιος διευθυντής στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla. Ο James Murdoch και ο πρώην CTO της Tesla JB Straubel είναι άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που είναι επίσης γνωστό ότι είναι στενοί συνεργάτες του Musk. Στην πράξη, αυτές οι επαφές καθιστούν την Tesla 100% ελεγχόμενη από τον Musk, δήλωσε ο Gerber.
«Η ιδέα ότι δεν ελέγχει την Tesla όταν όλοι στο διοικητικό συμβούλιο είναι φίλοι ή μέλη της οικογένειάς του, είναι το σημείο στο οποίο πραγματικά αντιδρώ. Ελέγχει την Tesla περισσότερο από ό,τι ελέγχει οποιοσδήποτε άλλος οποιαδήποτε εταιρεία», δήλωσε ο Gerber. «Έτσι, η ιδέα ότι χρειάζεται περισσότερες μετοχές για να το κάνει αυτό, μου φαίνεται παράξενη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης