Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wolfgang Ischinger (Πρώην Γερμανός Πρέσβης σε ΗΠΑ): Χώρες του ΝΑΤΟ διαφωνούν με την ένταξη της Ουκρανίας στην Συμμαχία

Wolfgang Ischinger (Πρώην Γερμανός Πρέσβης σε ΗΠΑ): Χώρες του ΝΑΤΟ διαφωνούν με την ένταξη της Ουκρανίας στην Συμμαχία
Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον είπε ο Wolfgang Ischinger
Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον, γιατί σίγουρα θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι άνθρωποι στην Συμμαχία, δήλωσε ο πρώην πρεσβευτής της Γερμανίας στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο Wolfgang Ischinger κατά τη διάρκεια συζήτησης στο φόρουμ «Αποφασίζοντας το αύριο».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba.
«Ακόμη κι αν οι περισσότεροι από εμάς εδώ συμφωνούμε ότι είναι καλή ιδέα να φέρουμε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, φοβάμαι ότι θα υπάρχουν ένα, δύο, τρία μέλη από περισσότερα από 30 μέλη του ΝΑΤΟ που θα πουν: ναι, όχι, όχι, ίσως όχι ακόμα», σημείωσε ο Wolfgang Ischinger.
Ο πρώην πρεσβευτής τόνισε ότι δεν έχει «αισιόδοξο σενάριο» να ενταχθεί η Ουκρανία στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Ακόμη και η Σουηδία, η οποία δεν βρίσκεται σε σύγκρουση με κανέναν, περίμενε μια απόφαση από το μπλοκ εδώ και πολύ καιρό, επομένως η εμπόλεμη Ουκρανία δεν πρέπει σίγουρα να υπολογίζει στην εύνοια των μελών του ΝΑΤΟ.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν ήταν έτοιμος να προβλέψει τις αποφάσεις της μελλοντικής συνόδου κορυφής της συμμαχίας στην Ουάσιγκτον για την ένταξη της Ουκρανίας, αλλά η πλήρης ένταξή της «είναι αδύνατη κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης σύγκρουσης».
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó, με τη σειρά του, είπε ότι σε μια συνάντηση με τους επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, οι σύμμαχοι τόνισαν ότι το Κίεβο δεν θα λάβει πρόσκληση στο μπλοκ στην επόμενη σύνοδο κορυφής το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης