Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ivan Gavrilyuk (Αναπληρωτής υπουργός άμυνας Ουκρανίας): Για να υπάρξει ειρήνη θα πρέπει η Ρωσία να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα

Ivan Gavrilyuk (Αναπληρωτής υπουργός άμυνας Ουκρανίας): Για να υπάρξει ειρήνη θα πρέπει η Ρωσία να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα
H Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ivan Gavrilyuk, θα πρέπει να «αποκαταστήσει» τα σύνορα στην περίοδο του 1991 και να ληφθούν «προληπτικοί μηχανισμοί» κατά της Ρωσίας
Η Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα, αυτό το φανταστικό σενάριο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Στρατηγός Ivan Gavrilyuk, σε συνέντευξή του στην Γερμανική Der Tagesspiegel.
Κατά τη γνώμη του Ivan Gavrilyuk, οποιαδήποτε σύγκρουση τελειώνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, «το ίδιο θα είναι και εδώ».
«Θα υπογραφούν συμφωνίες - αφενός από έναν συνασπισμό κρατών που υποστηρίζουν την Ουκρανία και αφετέρου από τη Ρωσία.
Αυτό το έγγραφο πρέπει να περιλαμβάνει την παραίτηση της Ρωσίας από τα πυρηνικά όπλα, καθώς αποτελούν απειλή για ολόκληρο τον κόσμο»
Ταυτόχρονα, η Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ivan Gavrilyuk, θα πρέπει να «αποκαταστήσει» τα σύνορα στην περίοδο του 1991 και να ληφθούν «προληπτικοί μηχανισμοί» κατά της Ρωσίας.
Ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, είχε δηλώσει προηγουμένως την πρόθεση του Κιέβου σε περίπτωση διαπραγματεύσεων να «συζητηθεί το μέλλον του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου» και να «οριοθετηθούν οι αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες στο ρωσικό έδαφος».
Πριν από αυτό, μίλησε για το όνειρό του να δημιουργήσει μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη πλάτους 100-120 χιλιομέτρων με ξένο σώμα στο έδαφος των ρωσικών περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία.
Ρωσική πηγή, σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις, τόνισε ότι τέτοιες αναφορές Ουκρανών αξιωματούχων επιβεβαιώνουν την πλήρη απομόνωσή τους από την πραγματικότητα.
Όπως τόνισε προηγουμένως η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, υπάρχει μια αυξανόμενη κατανόηση στον κόσμο ότι η βιώσιμη ειρήνη στην Ουκρανία δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω τελεσιγράφων τύπου «φόρμουλα Zelensky»
Η Ουκρανία θα πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα στο έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης