Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Ο Lula ρίχνει 60 δισ. δολάρια στην εγχώρια βιομηχανία

Βραζιλία: Ο Lula ρίχνει 60 δισ. δολάρια στην εγχώρια βιομηχανία
Tο μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για το σχέδιο «Νέα Βιομηχανία Βραζιλία» θα προέλθει από την εθνική αναπτυξιακή τράπεζα της Βραζιλίας, BNDES.
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας, αποφάσισε την τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας, με την οικονομική της στήριξη να αγγίζει τα 60 δισ. δολάρια.
Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της χώρας, Lula da Silva αποκάλυψε πως η κυβέρνησή του σχεδιάζει να επενδύσει 300 δισ. ρεάλ, ήτοι 60 δισ. δολάρια στις βιομηχανίες της Βραζιλίας οι οποίες έχουν μείνει πίσω στον ανταγωνισμό τους με τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.
Tο μεγαλύτερο τμήμα της χρηματοδότησης για το σχέδιο που ονομάζεται «Νέα Βιομηχανία Βραζιλία» θα προέλθει από την εθνική αναπτυξιακή τράπεζα της Βραζιλίας, τη BNDES.
Η «ένεση»  είναι ζωτικής σημασίας για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της βραζιλιάνικης βιομηχανίας, δήλωσε ο Lula σε εκδήλωση για την παρουσίαση του πλάνου.
«Για να γίνει ανταγωνιστική η Βραζιλία, πρέπει να χρηματοδοτήσει μερικά από τα πράγματα που θέλει να εξάγει», είπε. «Είναι πόλεμος» τόνισε, σύμφωνα με το Bloomberg.
To σχέδιο περιλαμβάνει επίσης επενδύσεις στην απανθρακοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.
Οι επενδυτές υποδέχθηκαν το επενδυτικό πρόγραμμα με σκεπτικισμό τόσο όσον αφορά τον σχεδιασμό όσο και το μέγεθος.
Το βραζιλιάνικο ρεάλ υποχώρησε 1,2%, ενώ μικρή πτώση σημείωσε και η τιμή του βραζιλιάνικου ομολόγου λήξης 2045.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης