Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Είμαστε κατά των εγκληματιών που κυβερνούν την Ουκρανία - Δεν υπάρχει φόρμουλα ειρήνης χωρίς τη Ρωσία

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Είμαστε κατά των εγκληματιών που κυβερνούν την Ουκρανία - Δεν υπάρχει φόρμουλα ειρήνης χωρίς τη Ρωσία
«Όλες αυτές οι φόρμουλες είναι ένας δρόμος προς το πουθενά», είπε ο Sergey Lavrov, σχολιάζοντας τη «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Zelensky
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στοχεύει στο εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου, όχι στην Ουκρανία ή στον αδελφό λαό της, δήλωσε ο Sergey Lavrov, Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση τον Φεβρουάριο του 2022 όχι εναντίον της Ουκρανίας ή του ουκρανικού λαού, με τον οποίο έχουμε ακόμη αδελφικούς δεσμούς.
Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το 2014, σχεδόν 7 εκατομμύρια Ουκρανοί βρήκαν καταφύγιο στο έδαφος της Ρωσίας», δήλωσε ο Sergey Lavrov στο συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένη στην κατάσταση στην Ουκρανία.
«Αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά του εγκληματικού καθεστώτος, το οποίο είχε ξεπεράσει τα όρια καθώς είχε ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ήταν απρόθυμο, παρά τις πολυάριθμες προσπάθειές μας εδώ και πολλά χρόνια, να εγκαταλείψει τον πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο νότο και νοτιοανατολικά της Ουκρανίας και την πολιτική ολοκληρωτικών διακρίσεων κατά των Ρωσόφωνων Ουκρανών, που εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα».
«Οι δυτικοί χειριστές του καθεστώτος του Κιέβου, που ήταν πίσω από το αντισυνταγματικό πραξικόπημα στο Κίεβο πριν από 10 χρόνια, όχι μόνο δεν κατάφεραν να χαλιναγωγήσουν τους ηγέτες της κλίκας του Κιέβου όλο αυτό το διάστημα, αλλά εξόπλιζαν αθόρυβα την Ουκρανία και την προετοίμαζαν για πόλεμος κατά της Ρωσίας υπό την κάλυψη της δέσμης μέτρων του Μινσκ», είπε ο Sergey Lavrov.
«Το γνωρίζουμε τώρα από τις ομολογίες των ανθρώπων που συμμετείχαν άμεσα σε αυτό, οι οποίοι συνέταξαν και υπέγραψαν τις συμφωνίες του Μινσκ και τις υπέβαλαν σε αυτό το συμβούλιο για έγκριση».

Φόρμουλα ειρήνης χωρίς την Ρωσία δεν υπάρχει

«Όλες αυτές οι φόρμουλες είναι ένας δρόμος προς το πουθενά», είπε ο Sergey Lavrov, σχολιάζοντας τη «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Zelensky.
«Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, το Παρίσι και οι Βρυξέλλες, τόσο καλύτερα θα είναι τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Δύση, στην οποία η «σταυροφορία» κατά της Ρωσίας έχει ήδη δημιουργήσει προφανείς, κινδύνους φήμης και υπαρξιακούς κινδύνους.
Σας συμβουλεύω να το ακούσετε προσεκτικά όσο υπάρχει ακόμη χρόνος» προειδοποίησε ο Sergey Lavrov.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης