Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Φουντώνει το κύμα αγανάκτησης κόντρα στον Milei - Ετοιμάζεται Γενική Απεργία

Αργεντινή: Φουντώνει το κύμα αγανάκτησης κόντρα στον Milei - Ετοιμάζεται Γενική Απεργία
«Δεν ήταν επιλογή μας αυτό το μονοπάτι, αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσαν άλλη επιλογή» τόνισε ο Gerardo Martinez, πριν από την προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Ιανουαρίου
Σχετικά Άρθρα
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα κατέβουν σε απεργία ώστε να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Javier Milei.
Έτσι δήλωσε στους Financial Times ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον τομέα των κατασκευών.
«Δεν ήταν επιλογή μας αυτό το μονοπάτι, αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσαν άλλη επιλογή» τόνισε ο Gerardo Martinez, πριν από την προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Ιανουαρίου.
«Τουλάχιστον 200.000 θα διαδηλώσουν στο Μπουένος Άιρες» τόνισε με έμφαση.
Περίπου το 40% των 13 εκατ. εργαζομένων στην Αργεντινή ανήκουν σε εργατικά συνδικάτα, η πλειονότητα των οποίων στηρίζει τους Περονιστές, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στην αντιπολίτευση.
Ο Μartinez εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η συγκεκριμένη γενική απεργία θα πείσει τους βουλευτές να καταψηφίσουν τις μεταρρυθμίσεις του Μilei και θα αναγκάσει τον πρόεδρο να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Συνειδητοποιούμε ότι ο πληθωρισμός πρέπει να υποχωρήσει. Ντρεπόμαστε να ζούμε σε μια χώρα με αυτό το επίπεδο φτώχειας. Αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι το κόστος της επίτευξης οικονομικής σταθερότητας θα πέσει αποκλειστικά στους ώμους των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης» ανέφερε. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης