Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέδωσε τo kazan - kazan του Erdogan για τη Σουηδία: Ο Biden ζητεί έγκριση από το Κογκρέσο για πώληση F-16 στην Τουρκία

Απέδωσε τo kazan - kazan του Erdogan για τη Σουηδία: Ο Biden ζητεί έγκριση από το Κογκρέσο για πώληση F-16 στην Τουρκία
Στο Κογκρέσο για έγκριση εξοπλιστικό πακέτο ύψους 20 δισ. δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση του Joe Biden απέστειλε επιστολή στα μέλη του Κογκρέσου, ζητώντας κι επίσημα την έγκριση της πώλησης αεροσκαφών Lockheed Martin F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία, στο πλαίσιο ενός εξοπλιστικού πακέτου συνολικής αξίας 20 δισ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι χαιρετίζει την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από το τουρκικό κοινοβούλιο δηλώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Η Ουάσινγκτον ανυπομονεί να λάβει το έγγραφο επικύρωσης της Τουρκίας και η Ουγγαρία να προχωρήσει επίσης στη διαδικασία, πρόσθεσε το State Department.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου, Vedant Patel, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση Biden έχει υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 της Τουρκίας, ωστόσο αναγνωρίζει πως το αμερικανικό Κογκρέσο έχει κύριο ρόλο να παίξει.  
«Ο πρόεδρος Biden και ο υπουργός Blinken ήταν πολύ σαφείς για την υποστήριξή μας στον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 της Τουρκίας, τον οποίο θεωρούμε ως βασική επένδυση στη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ. Αλλά πέρα από αυτό, αναγνωρίζουμε επίσης ότι το Κογκρέσο έχει βασικό ρόλο στην εξέταση των πωλήσεων όπλων, αλλά απλά δεν πρόκειται να επιβεβαιώσω ή να προτρέξω σε προτεινόμενες αμυντικές πωλήσεις ή μεταφορές μέχρι να κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο» τόνισε σχετικά, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών του State Department,
Πλέον, καθίσταται σαφές ότι το μπαλάκι για την έγκριση της πώλησης των αεροσκάφων στην Άγκυρα περνάει στο γήπεδο του νομοθετικού σώματος των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης