Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ και δέος - Η Β. Κορέα δοκίμασε τον νέο πύραυλο Pulhwasal-3-31 – Μπορεί να φέρει πυρηνικά

Σοκ και δέος - Η Β. Κορέα δοκίμασε τον νέο πύραυλο Pulhwasal-3-31 – Μπορεί να φέρει πυρηνικά
Ο πύραυλος ονομάζεται Pulhwasal-3-31 και τελεί ακόμα υπό ανάπτυξη
Στη δοκιμή ενός νέου τύπου στρατηγικού πυραύλου - που φέρει τη δυνατότητα πυρηνικών όπλων – προχώρησε η Βόρεια Κορέα, διαμηνύοντας πως σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκε η περιφερειακή ασφάλεια.
Όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο πύραυλος ονομάζεται Pulhwasal-3-31 και επί του παρόντος τελεί υπό ανάπτυξη.
Επιπλέον, οι Βορειοκορεάτες υποστηρίζουν πως από την δοκιμαστική αυτή εκτόξευση δεν υπήρξε απολύτως καμία επίδραση στην ασφάλεια των γειτονικών κρατών, ούτε η εκτόξευση αυτή είχε οποιαδήποτε σχέση με την περιφερειακή κατάσταση.
Σύμφωνα με τη Β. Κορέα, η δοκιμή ήταν επίσης μέρος της διαδικασίας ενημέρωσης του οπλικού συστήματος της χώρας.

Μαζική παραγωγή drones από Ν. Κορέα

Από την πλευρά της η Νότια Κορέα εκτιμά ότι η εκτόξευση αυτή έγινε προκειμένου να δοκιμαστούν οι αναβαθμίσεις των δυνατοτήτων των υπαρχόντων πυραύλων.
Επίσης, οι Νοτιοκορεάτες ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε μαζική παραγωγή αναγνωριστικών drones με στόχο να τα έχει αναπτύξει έως το 2027, έτσι ώστε να βελτιώσει την ικανότητα επιτήρησης.
Σημειώνεται πως χθες Τετάρτη 24/1 η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πολλαπλών πυραύλων cruise προς τη θάλασσα στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της.
Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή πυραύλου cruise με πιθανές δυνατότητες πυρηνικής επίθεσης τον Σεπτέμβριο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης