Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (Τούρκος πρόεδρος): Καλωσορίζουμε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου - Να τερματιστεί άμεσα η ισραηλινή βία

Erdogan (Τούρκος πρόεδρος): Καλωσορίζουμε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου - Να τερματιστεί άμεσα η ισραηλινή βία
«Να διασφαλίσουμε ότι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εναντίον αθώων Παλαιστινίων αμάχων δεν θα μείνουν ατιμώρητα» παροτρύνει ο Τούρκος πρόεδρος
«Βρίσκω πολύτιμη την προσωρινή διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου σχετικά με τις απάνθρωπες επιθέσεις στη Γάζα και την καλωσορίζω», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, αναφορικά με την ανάγνωση της απόφασης από την πρόεδρο του Δικαστηρίου του ΟΗΕ.
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εναντίον αθώων Παλαιστινίων αμάχων δεν θα μείνουν ατιμώρητα», έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο X.
Ο Erdogan εξέφρασε επίσης «ελπίδα ότι αυτή η απόφαση, η οποία είναι δεσμευτική για τις χώρες που είναι συμβαλλόμενα μέρη στη Σύμβαση για τη Γενοκτονία, θα οδηγήσει στον τερματισμό των αδιάκριτων επιθέσεων του Ισραήλ κατά γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων».


Επίσης, ανέφερε ότι η Τουρκία αναμένει την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για την αγορά των μαχητικών F-16 και παραδέχτηκε ότι υπήρξε σχετική υπόσχεση από την αμερικανική πλευρά.
Κατά την έξοδό του από την προσευχή της Παρασκευής 26/1) στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «το Kοινοβούλιό μας, μετά την υπόσχεση που μας δόθηκε, ψήφισε δόξα τω Θεώ με συντριπτική πλειοψηφία».
Ο ίδιος συνέχισε: «Μου ήρθε χθες (σ.σ. ο νόμος για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ). Το υπέγραψα και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το βράδυ. Την προηγούμενη ημέρα, ο Biden έστειλε γραπτή εντολή -τρόπον τινά- τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στα άλλο Κοινοβούλιο (sic), εκφράζοντας το αίτημα του να προχωρήσουν τα κοινοβούλιά τους το συντομότερο δυνατό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης