Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ξεσπάει σκάνδαλο υποκλοπών και στην Πολωνία - Η προηγούμενη κυβέρνηση ελέγχεται για παρακολουθήσεις με Pegasus

Bloomberg: Ξεσπάει σκάνδαλο υποκλοπών και στην Πολωνία - Η προηγούμενη κυβέρνηση ελέγχεται για παρακολουθήσεις με Pegasus
Η προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το Pegasus για να παρακολουθήσει συνομιλίες μελών της αντιπολίτευση
Το κοινοβούλιο της Πολωνίας θα διερευνήσει την φερόμενη χρήση spyware, δηλαδή λογισμικού παρακολούθησης από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Bloomberg σε σημερινό του δημοείευμα.
Σύμφωνα με το δίκτυο, οι βουλευτές ενέκριναν τη σύνθεση μιας Εξεταστικής Επιτροπής που θα κλήθεί να διερευνήσει την εικαζόμενη χρήση spyware Pegasus εναντίον βουλευτών της αντιπολίτευσης.
«Αυτή η επιτροπή θα δείξει ποιος ήταν υπό παρακολούθηση και γιατί ένα τόσο ευαίσθητο και συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πολιτικό αγώνα, για την καταπολέμηση του πολιτικού ανταγωνισμού, για την καταστροφή αντιπάλων», αναφέρει το πρακτορείο, μεταφέροντας την τοποθέτηση της αναπληρώτριας επικεφαλής της επιτροπής Magdalena Sroki.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο πρώην επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Εσωτερικών, Mariusz Kaminski, θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής.
Το Bloomberg εκτιμά πως η έρευνα θα μπορούσε να εντείνει περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Donald Tusk και του προέδρου Andrzej Duda, ο οποίος υποστηρίζει το πρώην κυβερνών κόμμα της Πολωνίας Νόμος και Δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης