Τελευταία Νέα
Διεθνή

WP: Το Κογκρέσο αρνήθηκε νέα βοήθεια στην Ουκρανία, γιατί θα κατευθυνθεί στην επιβίωση Zelensky, όχι τους Ουκρανούς

WP: Το Κογκρέσο αρνήθηκε νέα βοήθεια στην Ουκρανία, γιατί θα κατευθυνθεί στην επιβίωση Zelensky, όχι τους Ουκρανούς
Η νέα στρατηγική της Δυτικής Βοήθειας για την Ουκρανία δεν εστιάζει στην ανάκτηση της «χαμένης επικράτειας»
Η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την κατάρρευση της καλοκαιρινής αντεπίθεσης της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα η νέα στρατηγική της κυβέρνησης Biden δεν εστιάζει στην ανάκτηση από το Κίεβο των λεγόμενων «χαμένων εδαφών», αντ' αυτού θα επικεντρωθεί στο να βοηθήσει το Κίεβο να αποκρούσει νέες πιθανές επιθέσεις, γράφει η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
Οι πηγές προφανώς αναφέρονταν στα εδάφη που είχαν προηγουμένως επανενωθεί με τη Ρωσία ως αποτέλεσμα λαϊκών δημοψηφισμάτων.
Ισχυρίστηκαν επίσης, ότι,
- η κυβέρνηση Biden, «συνθέτει νέα στρατηγική», η οποία περιλαμβάνει τη βοήθεια του καθεστώτος Zelensky να «ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις και την οικονομία του», μετά την άρνηση του Κογκρέσου να εγκρίνει νέα  χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία, όμως,
- ο ουσιαστικός σκοπός της στρατηγικής είναι να βοηθήσει το Κίεβο (την κυβέρνηση) να μείνει στη θέση της με ηγέτη τον Zelensky και να κρατήσει ότι έχει μείνει εδαφικά, να αποκρούσει νέες πιθανές επιθέσεις, χωρίς άλλες απώλειες.
«Το αναδυόμενο σχέδιο είναι μια απότομη αλλαγή από πέρυσι, όταν οι ΗΠΑ και οι συμμαχικοί στρατοί έσπευσαν να εκπαιδεύσουν και να εξελίξουν τον εξοπλισμό στο Κίεβο με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να απωθήσει γρήγορα τις ρωσικές δυνάμεις», επεσήμαναν οι γνώστες.

Η ιδέα είναι πλέον να βοηθήσουμε την Ουκρανία «να διατηρήσει τη θέση της στο πεδίο της μάχης προς το παρόν, […] και να «την οδηγήσει σε μια πιο βιώσιμη πορεία», σύμφωνα με την πηγή.

Μια πηγή πρόσθεσε ότι «είναι αρκετά σαφές» ότι θα είναι δύσκολο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να προσπαθήσουν να επιτύχουν «το ίδιο είδος μεγάλης ώθησης σε όλα τα μέτωπα που προσπάθησαν να κάνουν πέρυσι».
Η ιδέα είναι να βοηθήσουμε την Ουκρανία «να διατηρήσει τη θέση της στο πεδίο της μάχης προς το παρόν, […] και να «την οδηγήσει σε μια πιο βιώσιμη πορεία», σύμφωνα με την πηγή.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu δήλωσε στα τέλη Δεκεμβρίου ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πέτυχαν τον κύριο στόχο του περασμένου έτους, εμποδίζοντας την καλοκαιρινή αντεπίθεση της Ουκρανίας.
"Οι κύριες προσπάθειες του περασμένου έτους επικεντρώθηκαν στην επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η κύρια ήταν να σταματήσει η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία διαφημίστηκε δυνατά από την Ουκρανία και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία», τόνισε τότε ο Shoigu.
Η δήλωση έγινε αφότου ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Gerasimov είπε στους δημοσιογράφους, ότι η Ουκρανία έχασε περίπου 160.000 στρατιώτες και περισσότερα από 3.000 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 766 τανκ, καθώς και 121 αεροσκάφη και 23 ελικόπτερα σε όλες τις περιοχές κατά τη διάρκεια των έξι μηνών της αντεπίθεσης.
00_32.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης