Τελευταία Νέα
Διεθνή

H EE διαψεύδει ότι εκβιάζει την Ουγγαρία λόγω Ουκρανίας, αλλά παραδέχεται την ύπαρξη του εγγράφου!

H EE διαψεύδει ότι εκβιάζει την Ουγγαρία λόγω Ουκρανίας, αλλά παραδέχεται την ύπαρξη του εγγράφου!
Δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η ΕΕ σχεδίαζε να σαμποτάρει την οικονομία της Ουγγαρίας, εάν αυτή μπλοκάρει το πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέψευσε ότι τα κράτη μέλη συζητούν οικονομικό εξαναγκασμό για να αναγκάσουν την Ουγγαρία να συμφωνήσει στη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, ωστόσο παραδέχθηκε την ύπαρξη του επίμαχου εγγράφου που επικαλούνταιι οι FT.
Δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η ΕΕ σχεδίαζε να σαμποτάρει την οικονομία της Ουγγαρίας, εάν αυτή μπλοκάρει το πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα.

Υπαρκτό το έγγραφο

"Το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται το άρθρο των Financial Times είναι ένα σημείωμα που συντάχθηκε από τη γραμματεία του Συμβουλίου με δική της ευθύνη και το οποίο περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση της ουγγρικής οικονομίας", αναφέρει η δήλωση του ανώτερου αξιωματούχου της ΕΕ.
"Πρόκειται για ένα τεκμηριωμένο έγγραφο το οποίο δεν αντικατοπτρίζει την κατάσταση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.
Το σημείωμα δεν περιγράφει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο σχετικά με τον [μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ] και τη διευκόλυνση για την Ουκρανία, ούτε περιγράφει κάποιο σχέδιο που αφορά την Ουγγαρία", αναφέρεται.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες για τον προϋπολογισμό είναι "συνεχείς" και "πάντα βασίζονταν στην εξεύρεση ενός συμβιβασμού" αποδεκτού από όλα τα κράτη μέλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης