Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Τον Νοέμβριο 2024 η τελευταία αξιολόγηση του δανείου ύψους 44 δισ. δολ. της Αργεντινής

ΔΝΤ: Τον Νοέμβριο 2024 η τελευταία αξιολόγηση του δανείου ύψους 44 δισ. δολ. της Αργεντινής
Στελέχη της κυβέρνησης και του ΔΝΤ συμφώνησαν ότι η τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος πακέτου που είχε αρχικά οριστεί για τον Σεπτέμβριο, θα γίνει τελικά τον Νοέμβριο
Σχετικά Άρθρα
Αναβάλλεται κατά δυο μήνες η τελευταία αξιολόγηση του δανείου συνολικού ύψους 44 δισ. δολαρίων σύμφωνα με απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αργεντινή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αιτία που το Ταμείο δίνει αυτή την παράταση στην χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι να δώσει το χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση του Milei να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να διαπραγματευτεί ίσως ένα νέο πρόγραμμα.
Στελέχη της κυβέρνησης και του ΔΝΤ συμφώνησαν ότι η τελευταία αξιολόγηση του τρέχοντος πακέτου που είχε αρχικά οριστεί για τον Σεπτέμβριο, θα γίνει τελικά τον Νοέμβριο 2024.
Υπενθυμίζεται πως το ΔΝΤ και τα κράτη υπόκεινται σε ένα χρονοδιάγραμμα αξιολογήσεων της προόδου που διαγράφουν, οι οποίες, αφού υπογραφούν από το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου, ενεργοποιούν την εκταμίευση των δόσεων της χρηματοδότησης.
Αναφορικά με την Αργεντινή, είναι η πρώτη φορά που αλλάζει η ημερομηνία της τελευταίας αξιολόγησης για το δάνειο που συμφωνήθηκε το 2022.
Η κυβέρνηση και το προσωπικό του ΔΝΤ συμφώνησαν πρόσφατα για την έβδομη αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία καθυστέρησε λόγω της αλλαγής κυβέρνησης, καθώς ο πρόεδρος Javier Milei ανέλαβε καθήκοντα στις 10 Δεκεμβρίου.
Το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου αναμένεται να υπογράψει την παράταση καθώς και τη χρηματοδότηση ύψους 4,7 δισ.  δολαρίων στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης