Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Βυθίζεται στην κρίση ο μεταποιητικός τομέας στο Texas

ΗΠΑ: Βυθίζεται στην κρίση ο μεταποιητικός τομέας στο Texas
Οι τρέχουσες μακροοικονομικές συνθήκες δεν είναι ενθαρρυντικές
Σχετικά Άρθρα
Οι προοπτικές για τις δραστηριότητες στον μεταποιητικό τομέα έπεσαν σύμφωνα με έρευνα της Fed στο Dallas της πολιτείας Texas, από το -9,3 στο -27,4.
Η ραγδαία αυτή πτώση, είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που έδιναν οι προβλέψεις (-11 μονάδες).
Ο δείκτης παραγωγής, ένας βασικός δείκτης για τις εθνικές συνθήκες στη μεταποίηση, έπεσε κατά 17 μονάδες στο -15,4, συνιστώντας τη χαμηλότερη μέτρηση από τα μέσα του 2020.
Άλλες μετρήσεις της μεταποιητικής δραστηριότητας έδειξαν επίσης συρρίκνωση για τον μήνα Ιανουάριο.
Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε από -10,1 σε -12,5 αυτόν τον μήνα, ενώ ο δείκτης ρυθμού αύξησης των παραγγελιών παρέμεινε αρνητικός στο -14,4.
Ο δείκτης αξιοποίησης της παραγωγικής ικανότητας υποχώρησε σε χαμηλό πολλών ετών στο -14,9 και ο δείκτης αποστολών διολίσθησε κατά 11 μονάδες στο -16,6.
Οι προβλέψεις για τις γενικότερες επιχειρηματικές συνθήκες συνέχισαν να επιδεινώνονται τον Ιανουάριο.
Επιπλέον, το μισθολογικό κόστος και το κόστος εισροών συνέχισαν να αυξάνονται αυτόν τον μήνα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, όλα δείχνουν πως η μεταποίηση βαδίζει προς τον στασιμοπληθωρισμό.
«Ο στασιμοπληθωρισμός, το αυξημένο κόστος των βασικών εμπορευμάτων, το κόστος εργασίας, οι πολιτικές αναταραχές, η αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής και η δυσλειτουργία σε ρυθμιστικό επίπεδο είναι ζητήματα που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις», σχολίασε κάποιος ερωτώμενος από τη Fed.
«Οι τρέχουσες μακροοικονομικές συνθήκες δεν είναι ενθαρρυντικές.
Μετά από ένα πολυάσχολο τέταρτο τρίμηνο, η έναρξη του 2024 ήταν πιο αργή από ό,τι είχε προγραμματιστεί» ανέφερε άλλος ερωτώμενος κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Συνολικά αυτό που αποδεικνύεται, είναι ότι ο Ιανουάριος ήταν χειρότερος μήνας για τις πωλήσεις σε σχέση με τον Δεκέμβριο όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ήταν όμως χειρότερος και σε ετήσια βάση, κάτι που δεν αναμενόταν.
Ταυτόχρονα, φαίνεται πως έχει αυξηθεί κατά πολύ ο χρόνος παράδοσης των αποθεμάτων και οι καθυστερήσεις στα λιμάνια, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και πολλούς μήνες.
Γενικότερα, ανάμεσα στους επιχειρηματίες στη μεταποίηση επικρατεί η αβεβαιότητα και η απαισιοδοξία για τη συνέχεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης