Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την έδρα της ευρωπαϊκής Αρχής κατά του ξεπλύματος του βρώμικου χρήματος θέλει η Γαλλία

Την έδρα της ευρωπαϊκής Αρχής κατά του ξεπλύματος του βρώμικου χρήματος θέλει η Γαλλία
Οι άλλες οκτώ πόλεις που διεκδικούν την έδρα της Αρχής είναι οι Βρυξέλλες, η Φρανκφούρτη, το Δουβλίνο, η Μαδρίτη, η Ρώμη, η Ρίγα, το Vilnius και η Βιέννη
Σχετικά Άρθρα
Αίτημα κατέθεσε το Παρίσι μαζί με ακόμα εννιά ευρωπαϊκές πόλεις για την έδρα της ευρωπαϊκής Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
Η Γαλλία, με επικεφαλής τον υπουργό οικονομίας Bruno Le Mair θα επιχειρηματολογήσει το βράδυ της Τρίτης 30 Ιανουαρίου ενώπιον της Ευρωβουλής υπέρ της υποψηφιότητάς της.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα βασικότερα επιχειρήματα που θα παραθέσει είναι ότι αφενός τα γαλλικά πρότυπα στην αντιμετώπιση του ξεπλύματος του βρώμικου χρήματος είναι από τα πιο αποτελεσματικά διεθνώς, και αφετέρου ότι η Αρχή θα μπορεί ευκολότερα να συνεργαστεί με άλλους ομοειδείς διεθνείς οργανισμούς που έχουν επίσης την έδρα τους στο Παρίσι, όπως οι Αρχές για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις τράπεζες ή ο ΟΟΣΑ.
Επίσης, η γαλλική πλευρά αναμένεται να δώσει έμφαση στο γεγονός πως ο αριθμός των υπαλλήλων της ΕΕ που ζουν και εργάζονται στη Γαλλία είναι σχετικά περιορισμένος, καθώς ανέρχεται μόλις στους 1.300, έναντι 37.000 στο Βέλγιο, 5.400 στη Γερμανία και 2.100 στην Ισπανία.
Με βάση κάποιες πρώτες εκτιμήσεις, η ευρωπαϊκή Αρχή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος θα απασχολεί αρχικά κοντά στους 250 υπαλλήλους.
Οι άλλες οκτώ πόλεις που διεκδικούν την έδρα της Αρχής είναι οι Βρυξέλλες, η Φρανκφούρτη, το Δουβλίνο, η Μαδρίτη, η Ρώμη, η Ρίγα, το Vilnius και η Βιέννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης