Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Zakharova (Ρωσία) για Borrell (ΕΕ): Τερατώδεις και τρελές οι δηλώσεις του

Οργή Zakharova (Ρωσία) για Borrell (ΕΕ): Τερατώδεις και τρελές οι δηλώσεις του
Πρόκειται για δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αποστολή ενός διπλωμάτη τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Maria Zakharova, της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για τις δηλώσεις του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Josep Borrell, ο οποίος υποστήριξε πως είναι λανθασμένες οι ιδέες μιας πιθανής συμφιλίωσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανία.
«Είναι μια ακόμα τερατώδης δήλωση.
Αλλά, αυτός είναι τελικά ο Borrell.
Θα ήθελα να του κάνω μια ερώτηση.
Κάνατε λάθος το ’22 ποιου αιώνα;
Γιατί είμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο πράγμα κάθε αιώνα.
Δηλαδή με το πώς η Δύση κάνει τους πάντες να μαλώνουν.
Και μετά να μην τους επιτρέπει να συμφιλιωθούν, να ζουν κανονικά και να συνυπάρχουν σταθερά» υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sputnik η Zakharova, η οποία υποστήριξε πως τέτοιου είδους δηλώσεις έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στα κράτη μέλη της ΕΕ.
«Και αυτοί νιώθουν το ίδιο.
Με διαφορετικό πλαίσιο, με διαφορετικές συναισθηματικές αποχρώσεις, λένε και αυτοί το ίδιο: Αυτός είναι ο Borrell.
Επικοινωνούν ο ένας με τον άλλο, συνειδητοποιώντας ότι οι δηλώσεις του δεν είναι πλέον μόνο περιθωριακές αλλά και τρελές» υποστήριξε η Zakharova, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για δηλώσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αποστολή ενός διπλωμάτη.
Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του στο γαλλικό περιοδικό L’Obs, ο Borrell υποστήριξε ότι προβάλλει ξανά ο πειρασμός «για συμφιλίωση» των εμπλεκόμενων μερών στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Όπως είπε, αυτή η ιδέα ήταν «λάθος το 2022 και παραμένουν λάθος και τώρα», καθώς όπως τόνισε, «είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς στα σοβαρά ότι η Ρωσία θέλει έναν συμβιβασμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης