Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο τραπεζικό κραχ ενόψει – Περιμένει ζημιές 191 εκατ. δολαρίων η ιαπωνική Aozora Bank

Νέο τραπεζικό κραχ ενόψει –  Περιμένει ζημιές 191 εκατ. δολαρίων η ιαπωνική Aozora Bank
Οι μετοχές της Aozora υποχώρησαν έτσι μέχρι και 21,5% στα 2.557 yen (περίπου 17,41 δολάρια), με την πτώση να είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τις 31 Μαΐου
Σχετικά Άρθρα
Οι μετοχές της ιαπωνικής τράπεζας Aozora υποχώρησαν σε χαμηλό οκτώ μηνών την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, αφότου προειδοποίησε για οικονομικές ζημίες λόγω της μεγάλης έκθεσής της σε δάνεια για εμπορικά ακίνητα στις ΗΠΑ.
Η Aozora, με έδρα το Τόκιο ανακοίνωσε πως περιμένει να καταγράψει ζημιά ύψους 28 δισ. yen, δηλαδή 191 εκατ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου, γεγονός που ανησύχησε το επενδυτικό κοινό σε σχέση με τη βιωσιμότητα της τράπεζας.
Οι μετοχές της Aozora υποχώρησαν έτσι μέχρι και 21,5% στα 2.557 yen (περίπου 17,41 δολάρια), με την πτώση να είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τις 31 Μαΐου.
Συγκριτικά, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,8%.
«Λόγω των υψηλότερων αμερικανικών επιτοκίων και της στροφής προς την τηλεργασία που επιταχύνθηκε από το COVID-19, η αγορά εμπορικών ακινήτων στις ΗΠΑ συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσμενείς συνθήκες οι οποίες επιτείνονται λόγω και της εξαιρετικά χαμηλής ρευστότητας», τόνισε η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η τράπεζα θεωρεί πως η αγορά ακινήτων θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα με δυο χρόνια για να ανακάμψει.
Η ανακοίνωση της Aozora ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής περιφερειακής τράπεζας New York Community Bancorp η οποία δημοσίευσε απροσδόκητη ζημία ύψους 252 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2023, μειώνοντας το μέρισμά της και λέγοντας ότι κατάφερε να εξασφαλίσει αποθέματα κατά τη διάρκεια του τριμήνου για να αντιμετωπίσει την αδυναμία στον τομέα των ακινήτων.
Πλέον, όλο και περισσότεροι αναλυτές φοβούνται πως ένα νέο τραπεζικό κραχ είναι στα σκαριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης