Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαχές πολέμου στην κορεατική χερσόνησο - Ο Kim Yong Un απειλεί με εισβολή τη Ν. Κορέα, εάν απειληθεί

Ιαχές πολέμου στην κορεατική χερσόνησο - Ο Kim Yong Un απειλεί με εισβολή τη Ν. Κορέα, εάν απειληθεί
Τον Ιανουάριο, ο Kim πρότεινε την τροποποίηση του συντάγματος της ΛΔΚ για να εδραιώσει το καθεστώς της Νότιας Κορέας ως βασικού εχθρού του Βορρά
Ιαχές πολέμου ακούγονται στην κορεατική χερσόνησο, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Yong Un να δηλώνει έτοιμος να καταλάβει τη Νότια Κορέα αν το απαιτείσει η ασφάλεια της χώρας του.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) θεωρεί τον νότιο γείτονά της, τη Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ), ως τον κύριο εχθρό της και είναι έτοιμη να την καταλάβει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προειδοποίησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Yong Un σε εκδήλωση για την 76η επέτειο από την ίδρυση του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού (ΚΛΑ).

Εχθρός η Νότια Κορέα

"Ο ορισμός των νοτιοκορεατικών μαριονετών ως πιο επιβλαβής πρωταρχικός εχθρός και η απόφαση ως εθνική πολιτική να καταλάβουμε το έδαφός τους σε περίπτωση κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι ένα σοφό μέτρο για τη διασφάλιση της αιώνιας ασφάλειας της χώρας μας και της ειρήνης και της σταθερότητας στο μέλλον", ανέφερε ο Κιμ σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας (KCNA).
Σε ολομέλεια του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας (WPK) της ΛΔΚ τον Δεκέμβριο, ο Kim δήλωσε ότι εγκαταλείπει την ιδέα της ειρηνικής επανένωσης με τον Νότο μέσω διαλόγου.
Από εδώ και στο εξής, η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα ως τον πιο εχθρικό ξένο αντίπαλό της, πρόσθεσε.
Τον Ιανουάριο, ο Kim πρότεινε την τροποποίηση του συντάγματος της ΛΔΚ για να εδραιώσει το καθεστώς της Νότιας Κορέας ως βασικού εχθρού του Βορρά και να σχεδιάσει την κατάληψη του γειτονικού εδάφους σε περίπτωση πολέμου.
Επίσης, οι Νοτιοκορεάτες δεν θα πρέπει πλέον να αναφέρονται ως συμπατριώτες, πρόσθεσε ο βορειοκορεάτης ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης